НАЗК знайшло "завідомо недостовірні відомості" у декларації Шкарлета

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки адміністративного правопорушення "Подання завідомо недостовірних відомостей" у декларації міністра освіти і науки Сергія Шкарлета
 

Журналіст відділу новин
НАЗК знайшло "завідомо недостовірні відо…
Фото: МОН

Протягом жовтня 2021 року у 29 деклараціях НАЗК виявило ознаки адміністративного правопорушення (ч. 4 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу НАЗК.

Зазначається, що всього у деклараціях посадовці вказали недостовірні відомості на суму від 100 до 500 прожиткових мінімумів (від 227 тис. до 1,1 млн гривень).

"Зокрема, виявлено ознаки адміністративного правопорушення у деклараціях: міністра освіти і науки України; колишнього голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА); 5 народних депутатів України; 12 депутатів місцевих рад", – йдеться у повідомленні.

Також за результатами перевірки декларацій у жовтні НАЗК виявило ознаки кримінального правопорушення у 28 деклараціях публічних службовців, серед яких суддя Конституційного Суду, 4 народні депутати, 14 депутатів місцевих рад.

"Загалом у 2021 році НАЗК вже завершило перевірку 737 декларацій. Ознаки кримінального правопорушення виявлено у 53 деклараціях. Усього за січень-жовтень виявлено недостовірні відомості у деклараціях на понад 640 млн гривень", – наголосили в НАЗК.

Зазначається, що інформацію про виявлені порушення НАЗК передало до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), Національної поліції України, Державного бюро розслідувань (ДБР) і до Офісу генерального прокурора.

Нагадаємо, раніше НАЗК повідомило про старт перевірки декларацій 37 публічних службовців, 13 з яких – народні депутати. Загалом, за перші 9 місяців поточного року, Національне агентство з запобігання корупції виявило недостовірні дані у чиновників на суму більш ніж на 370 мільйонів гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme