Названо найефективнішу вакцину проти COVID-штаму "Дельта"

За результатами дослідження американської медичної мережі Vision, COVID-вакцина Moderna виявилася найефективнішою проти штаму "Дельта"
 

Журналіст відділу новин
Названо найефективнішу вакцину проти COV…
Фото: ЕРА

Також високу ефективність показав препарат компаній Pfizer і BioNTech.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на результати дослідження, оприлюднені на сайті Інституту Регенштрайфа.

"Вчені Vision проаналізували понад 32 тисячі медичних звернень із дев'яти штатів у червні, липні й серпні 2021 року, коли штам "Дельта" став переважати. Результати показали, що невакциновані люди з COVID-19 у п'ять – сім разів частіше потребують невідкладної допомоги або шпиталізації, ніж щеплені", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Moderna виявилася на 95% ефективною в запобіганні шпиталізації серед дорослих віком від 18 років. Ефективність Pfizer становила 80%, а Johnson & Johnson – 60%.

Що стосується запобігання зверненню до відділення невідкладної допомоги, то Moderna була ефективною на 92%, Pfizer – 77%, Johnson & Johnson – 65%.

"Ці реальні дані свідчать, що вакцини залишаються високоефективними у зниженні кількості ушпиталень, повʼязаних із COVID-19, і відвідувань відділень невідкладної допомоги, навіть за наявності нового варіанта COVID-19", – сказав автор дослідження і віце-президент Інституту Регенштрайфа Шон Гранніс.

До складу мережі Vision входить сім організацій, які збирають і аналізують дані із систем охорони здоровʼя США. Серед них Інститут Регенштрайфа, Медичний центр Ірвінга Колумбійського університету, HealthPartners, Intermountain Healthcare, Kaiser Permanente Northern California, Kaiser Permanente Northwest і Університет Колорадо.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються шістьма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, AstraZeneca італійського виробництва та вакцина AstraZeneca (SK-Bio) південнокорейського виробництва і Moderna виробництва США.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

9 вересня Ігор Кузін повідомив, що в Україні незабаром введуть зелений і жовтий сертифікати вакцинації від COVID-19.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme