Не готує сніданки: На антарктичній станції "Вернадський" розповіли 10 фактів про свого кухаря
Кухар антарктичної української станції "Вернадський" готує для кожного учасника експедиції унікальний торт на іменини та працює шість днів на тиждень
- Новини Depo.ua
-
20 жовтня 2021 18:01
Крім цього, кухаря звільняють від приготування сніданку – його кожен учасник експедиції робить собі сам у зручний час та за своїми уподобаннями.
Про це йдеться у дописі Національного антарктичного наукового центру в Facebook, передає Depo.ua.
Щоб працювати кухарем в Антарктиді, мало вміти смачно готувати. Ще до експедиції треба розрахувати продукти на весь рік, а потім організувати їхню правильну витрату та зберігання.
На станцію майже не купують напівфабрикатів та готової їжі, тож більшість страв, зокрема хліб, кисломолочку, солодощі, кухар робить сам.
Він працює 6 днів на тиждень, а неділя – вихідний. Тоді замість нього по черзі готують інші.
На станції "Вернадський" готує обід та вечерю, на які збирається вся команда, а от сніданок кожен "придумує" собі сам. Ця традиція ще від британців і пов'язана з різним графіком роботи учасників експедиції.
До слова, на день народження кожного зимівника кухар неодмінно робить торт, прикрашаючи його відповідно до уподобань та роботи іменинника. А для самого кухаря торт може створювати вся команда.
Деякі кухарі готують страви відповідно до днів тижня. Приміром, четвер – рибний день, середа – для чогось солодкого.
Кухар – єдиний, хто не заступає на денні та нічні чергування. Адже його графік не залежить від пори року чи погоди.
Нагадаємо, у травні 2020 року кухар 25-ї Української антарктичної експедиції Василь Омелянович наклав на себе руки. На батьківщину його тіло доправили лише у листопаді.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News