Не готує сніданки: На антарктичній станції "Вернадський" розповіли 10 фактів про свого кухаря

Кухар антарктичної української станції "Вернадський" готує для кожного учасника експедиції унікальний торт на іменини та працює шість днів на тиждень 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Не готує сніданки: На антарктичній станц…
Фото: НАНЦ / Facebook

Крім цього, кухаря звільняють від приготування сніданку – його кожен учасник експедиції робить собі сам у зручний час та за своїми уподобаннями.

Про це йдеться у дописі Національного антарктичного наукового центру в Facebook, передає Depo.ua

Щоб працювати кухарем в Антарктиді, мало вміти смачно готувати. Ще до експедиції треба розрахувати продукти на весь рік, а потім організувати їхню правильну витрату та зберігання.

На станцію майже не купують напівфабрикатів та готової їжі, тож більшість страв, зокрема хліб, кисломолочку, солодощі, кухар робить сам.

Він працює 6 днів на тиждень, а неділя – вихідний. Тоді замість нього по черзі готують інші.

На станції "Вернадський" готує обід та вечерю, на які збирається вся команда, а от сніданок кожен "придумує" собі сам. Ця традиція ще від британців і пов'язана з різним графіком роботи учасників експедиції.

До слова, на день народження кожного зимівника кухар неодмінно робить торт, прикрашаючи його відповідно до уподобань та роботи іменинника. А для самого кухаря торт може створювати вся команда.

Деякі кухарі готують страви відповідно до днів тижня. Приміром, четвер – рибний день, середа – для чогось солодкого. 

Кухар – єдиний, хто не заступає на денні та нічні чергування. Адже його графік не залежить від пори року чи погоди.

Допис 1

Допис 2

Нагадаємо, у травні 2020 року кухар 25-ї Української антарктичної експедиції Василь Омелянович наклав на себе руки. На батьківщину його тіло доправили лише у листопаді. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme