Не літні люди: Стало відомо, хто найбільше хворіє на COVID-штам "Дельта"

Штам коронавірусу "Дельта" найбільше вражає підлітків

Журналіст стрічки новин
Не літні люди: Стало відомо, хто найбіль…
Фото: Рixabay

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Depo.ua з посиланням на ефір програми "Сніданок з 1+1".

За його словами, через це в Україні нині проходить перевірка готовності дитячих інфекційних відділень та лікарень.

"Ми знаємо, що штам "Дельта" більше уражує саме підліткове населення. Навіть ті випадки, які були зафіксовані у Великій Британії, переважно були пов’язані з тим, що спалахи фіксувались або на рівні шкіл, або на рівні професійних навчальних закладів, тому зараз ми будемо перевіряти готовність саме дитячих інфекційних відділень лікарень", – наголосив головний санлікар.

Він зауважив, що МОЗ планує до осені щепити максимальну кількість українців.

"Мова йде про прискорення етапів вакцинації, тому що ми маємо за літній період, підготовчий до осіннього періоду, щепити максимальну кількість людей", – додав Кузін.

Нагадаємо, у МОЗ перевірять старі COVID-зразки українців на "Дельта" коронавірус.

Довідка: 23 червня коронавірус штаму "Дельта" уперше виявили в Україні – у двох жінок, які нещодавно побували на Росії, де він зараз досягає піку захворюваності.

Згідно з даними ВООЗ, цей штам коронавірусу стає домінуючим у світі.

Відомо, що штам коронавірусу "Дельта" став причиною високої смертності другої хвилі епідемії в Індії, коли в країні щодня реєструвалося понад 400 тисяч випадків захворювання, у крематоріях не вистачало місць та палива для кремації тіл, а також було зруйновано систему охорони здоров'я по всій країні.

Нині штам коронавірусу "Дельта" домінує серед хворих у межах спалаху на Росії – до 90% нових випадків зараження спричинені саме цим варіантом коронавірусу у Москві та Санкт-Петербурзі.

Зазначимо, що штам коронавірусу "Дельта", який вперше виявили в Індії, має дві ключові мутації зовнішньої "спайкової" частини вірусу, яка прикріплюється до клітин людини. ВООЗ визнала його таким, що "викликає занепокоєння", адже він є більш заразним, ніж ніші штами.

Читайте також: Коронавірус "дельта" вже в Україні: Чим він небезпечний

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme