"Не розмінюйте життя на підробки": Монастирський розповів, куди повідомляти про підробку COVID-документів

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський закликає українців повідомляти поліції про факти підробки COVID-документів

Редактор стрічки новин
"Не розмінюйте життя на підробки": Монас…
Фото: Національна поліція України

Міністр запевнив, що відповідальність за підробку COVID-сертифікатів "буде невідворотною".

Про це Монастирський заявив у своєму відеозверненні, яке сьогодні, 22 жовтня, оприлюднила прес-служба МВС, передає Depo.ua.

За його словами, станом на сьогодні поліція розпочала близько 800 кримінальних проваджень за фактами підробки COVID-документів.

"Сьогодні в Україні фіксується найбільша смертність від початку пандемії COVID-19. Це виклик, який ми маємо подолати разом. Альтернативи вакцинації та дотриманню карантинних обмежень не існує. На жаль, деякі українці готові платити за підробний сертифікат вакцинації, звертаючись до шахраїв та недобросовісних лікарів. Нацполіція щоденно бореться з такими підробками. Уже розпочато майже 800 проваджень. Відповідальність тих, хто йде на це кримінальне правопорушення буде невідворотною", – наголосив Монастирський.

Очільник МВС закликав українців повідомляйте про факти підробки сертифікатів на гарячу лінію кіберполіції 0 800 505 170 або за номером 102.

"Бережіть своє життя та не розмінюйте його на підробки", – сказав Монастирський.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 23 785 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Також за попередню добу зафіксували 614 летальних випадків внаслідок ускладнень коронавірусу. Другий день поспіль в Україні фіксують рекордні показники добового приросту хворих та смертності

Парламентський комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроект №6084 про посилення відповідальності за підробку COVID-сертифікатів

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme