UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Не тільки люди: Британія евакуює із Афганістану собак та котів

Велика Британія вивезе із Афганістану 160 собак та 40 котів

Журналіст відділу новин
Не тільки люди: Британія евакуює із Афга…
Фото: Pixabay

Цих тварин врятував колишній військовослужбовець ВМС Британії Пен Фартинг.

Задля цих собак та котів з Британії відправлять окремий літак, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони Британії.

Ці тварини перебувають у спеціальному притулку. Операцію із їхнього спасіння назвали "Ноїв Ковчег".

Британці вивезуть з Афганістану собак та котів

Нагадаємо, що після того, як у Афганістані змінилася влада із світської на ультраконсервативну релігійну владу руху "Талібан", багато жителів цієї країни вирішили втекти з неї, аби не підпасти під репресії нового керівництва.

Також з Афганістану почали евакуйовувати іноземних громадян та посольства. Внаслідок цього в аеропорту Кабула утворилася справжня тиснява, яка спровокувала хаос. Американські військові, які ще залишаються в цій країні, навіть кілька разів відкривали вогонь у повітря, аби заспокоїти натовп.

Евакуацію із Афганістану проводить багато країн, зокрема, і Україна направила кілька літаків, аби забрати звідти своїх громадян, а також громадян інших країн. Найчисельнішу евакуацію проводить авіація США – зокрема, за один рейс військово-транспортного літака з Афганістану вивезли, за попередніми даними, 640 біженців, не рахуючи дітей.

Під час евакуації траплялися і нещасні випадки. Так, молодий афганський футболіст загинув, прив'язавши себе до шасі літака.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme