Стало відомо, які протимінні тральщики Британія передасть Україні (ФОТО)

Велика Британія офіційно повідомила, що передасть Україні два виведених напередодні з експлуатації мінних тральщики Ramsy та Blyth
 

Журналіст відділу новин
Стало відомо, які протимінні тральщики Б…
Фото: Королівський ВМФ Великої Британії

Обидва кораблі відносяться до протимінних тральщиків класу Sandown, що увійшли до складу британського флоту у період з 1989 по 2001 роки.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на офіційний звіт Королівського Військово-морського флоту Великої Британії.

В офіційному звіті йдеться про передачу кораблів HMS Ramsy і HMS Blyth до Військово-морських сил України.

"Урочиста церемонія виведення кораблів з бойового складу відбулась 4 серпня на військово-морській базі у Розиті Після завершення подальших робіт над двома суднами вони будуть передані ВМС України", – йдеться у звіті.

Зазначається, що кораблі надійдуть до складу національного флоту після "повної їх ревізії, ремонту, модернізації, додаткового оснащення та відповідної підготовки особового складу ВМС ЗСУ".

Домовленість про це зафіксували у Меморандумі про реалізацію проектів морського партнерства між консорціумом промисловості Великої Британії та Військово-морськими силами України.

HMS Ramsy на службі з вересня 2000 року, заклали його 25 грудня 2000 року на підприємстві компанії Vosper Thornycroft. HMS Blyth заклали на цій же корабельні 4 липня 2000 року, а у стрій тральщик вступив 28 лютого 2001 року.

Обидва кораблі відносяться до протимінних тральщиків класу Sandown, що увійшли до складу флоту у період з 1989 по 2001 роки. Кораблі залучалися до операцій на Близькому Сході та спільних навчань НАТО у північноєвропейських та середземноморських водах.

Нагадаємо, 22 червня в Одесі між Україною та Великою Британією було підписано Меморандум про реалізацію проектів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та Військово-морськими силами України.

Читайте також: Пластиковий флот: Що за мінні тральщики "Сендаун" придбає Україна у Великої Британії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme