UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Не відповідає дійсності": У МВС прокоментували заяву Білорусі щодо "порушення кордону" гелікоптером

Інформація білоруської сторони щодо порушення повітряного простору гелікоптером Мі-8 з боку України не відповідає дійсності

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
"Не відповідає дійсності": У МВС прокоме…
Фото: Прес-служба МВС

Так у Міністерстві внутрішніх справ України відреагували на заяву білоруської сторони щодо нібито порушення повітряного простору РБ гелікоптером під час навчань.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

"Державна прикордонна служба України неодноразово наголошувала на тому, що в межах посилення кордону та проведення прикордонної операції "Полісся" для моніторингу кордону активно використовуватиметься як авіація, так і безпілотні літальні комплекси", – зазначається у повідомленні.

У МВС визнали, що авіація використовувалася там і сьогодні, 4 грудня.

"Під час польотів і виконання завдань екіпажами повітряних суден порушень не було, в т.ч. не допущено порушення повітряного простору суміжної країни", – підсумували у МВС.

"Не відповідає дійсності": У МВС прокоментували заяву Білорусі щодо "порушення кордону" гелікоптером

Нагадаємо, 24 листопада на кордоні з Республікою Білорусь розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція "Полісся". Вона координується Державною прикордонною службою та проводиться спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, Збройними силами України та іншими задіяними резервами на тлі так званої міграційної кризи, що виникла на межі з Білоруссю.

За словами першого заступника голови ДПС Володимира Нікіфоренка, нині на українсько-білоруському кордоні зберігається загроза поширення міграційної кризи та імовірність перенаправлення потоків мігрантів до України. Саме тому правоохоронні органи спільними зусиллями вживають заходів з нарощення системи охорони кордону на цій ділянці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme