Не виключає дострокових президентських виборів: Лукашенко вирішив змінити Конституцію Білорусі

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не виключає дострокових президентських виборів після ухвалення оновленої Конституції

Журналіст відділу новин
Не виключає дострокових президентських в…
Фото: Прес-служба президента

Крім того, Лукашенко уточнив, що планує винести оновлену Конституцію Білорусі на референдум.

Про це він заявив в інтерв'ю генеральному директору міжнародного інформаційного агентства "Россия сегодня" Дмитру Кисельову, передає Depo.ua.

"Зараз ми її опублікуємо… близько місяця. Я думаю, що тижнів зо два. А в лютому, в 20-х приблизно числах (ще подумаємо, як нам зручніше... і за законом, за чинною Конституцією є терміни внесення на референдум) Конституція буде внесена мною на референдум", – наголосив диктатор.

Водночас, відповідаючи на уточнююче запитання, чи відбудеться референдум у лютому, Лукашенко відповів: "Якщо не почнеться війна. Господи, не дай бог".

"Я про це нещодавно сказав. Що ми йтимемо за цим графіком і обов'язково проведемо референдум. Ну якщо ви (зовнішні сили, – ред.) нас не поставите перед запровадженням якогось надзвичайного стану. Але це з галузі фантастики", – додав він.

За словами Лукашенка, в оновленій Конституції, зокрема:

  • посилюється роль уряду та парламенту;
  • надається конституційний статус;

  • прописуються повноваження Всебілоруських народних зборів.

"Президент, як і сьогодні, формуватиме уряд, буде главою держави. Сильна президентська влада залишається", – підсумував він.

Нагадаємо, дещо раніше Лукашенко назвав президента України Володимира Зеленського "випадковою людиною в політиці"

Крім того, Лукашенко заявив, що Білорусь підтримає Росію у разі ескалації на Донбасі. За його словами, Україна у зв’язку з цим почала посилювати свій північний – білорусько-український кордон – і виводить туди військовий контингент (близько 8 000 на цьому етапі).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme