"Немає часу чекати, треба захистити Україну від російських вбивць": Зеленський вимагає від світу обіцяну допомогу

Президент Володимир Зеленський дорікнув світові у бездіяльності, оскільки інші країни досі не ухвалили рішення щодо допомоги Україні у виді літаків, які зможуть захистити небо від російської авіації

Журналіст стрічки новин
"Немає часу чекати, треба захистити Укра…
Фото: Сайт Офісу президента

Він наголосив, що відповідальність за смерті серед мирного населення України лежить на тих, хто не може "десь на Заході" ухвалити важливе рішення.

Про це пише Depo.ua із посиланням на звернення президента.

"Ми боремось вже 13 день. Знищуємо окупантів всюди, де можемо. Але є небо. Сотні російських крилатих ракет, сотні бойових літаків окупантів, сотні гвинтокрилів. Так, ми їх знищуємо. Росія за минулі 30 років не втратила стільки авіаційної техніки, скільки за ці 13 днів в Україні. Але у них ще достатньо машин для вбивства, ще достатньо ракет для терору, ще достатньо 500-кілограмових бомб, щоб скидати їх на нас. На звичайних людей – на Київ, на Чернігів, Одесу, Харків, Полтаву й Житомир, на мільйони мирних українських людей", – зауважив він.

Зеленський дорікнув Заходу тим, що вже 13 днів ми тільки й чуємо обіцянки, що буде допомога у небі у виді літаків, однак обороняємось лише самі.

"Провина за смерті – на окупантах, але відповідальність – на тих, хто вже 13 днів не може ухвалити десь там на Заході, десь там в кабінетах очевидно необхідне рішення. На тих, хто досі не убезпечив російське небо від російських вбивць, хто не врятував наші міста від авіаударів, бомб, ракет, хоча може. Хто не допомагає зняти блокаду..." – наголосив Зеленський.

Він додав, що Україна чула багато запевнень і домовленостей, зокрема, для створення гуманітарних коридорів. Однак у нас немає більше часу чекати.

"Якщо світ буде осторонь, він втратить себе… назавжди. Бо є безумовні цінності – для всіх однакові. Передусім – це життя. За те, за що ми боремось в Україні", – резюмував він.

Нагадаємо, 6 березня Зеленський вкотре закликав світових лідерів закрити небо над нашою державою. На його думку, якщо цього не зроблять, це означатиме, що вбивства на території України є бажаними не тільки для Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme