UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Netflix транслюватиме російську пропаганду, – Politico

Американський стрімінговий гігант Netflix незабаром буде змушений транслювати кремлівську пропаганду у рамках нових зобов'язань на Росії 

Редактор стрічки новин
Netflix транслюватиме російську пропаган…
Фото: Pixabay

З 1 березня Netflix підпадає під низку нових зобов'язань на Росії після того, як минулого року його було додано до реєстру "аудіовізуальних послуг", який контролює Роскомнагляд.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Politico.

Зазначається, що реєстр поширюється на потокові сервіси, доступні на російському ринку щонайменше 100 000 користувачів щодня, і включає вимоги до трансляції потоків 20 російських федеральних телестанцій. Сюди входять такі, як "Перший канал", НТВ та канал Російської православної церкви "Спас" та інших.

Видання пише, що нові вимоги до трансляції застосовні лише до послуг Netflix на Росії, де за даними компанії, яка керує справами Netflix на Росії, вона має близько 1 мільйона передплатників.

У Netflix не відповіли на запит видання щодо того, чи будуть вони дотримуватися нових правил. Проте, за словами експертів, американський стрімінговий гігант навряд чи піде з російського ринку через комерційні інтереси.

"Здається малоймовірним, що вони відкинуть нові правила та підуть", – сказала Каталіна Йордаче, дослідниця, яка спеціалізується на бізнесі Netflix. Вона додала, що це може бути пов'язане з партнерством Netflix з російською Національною медіа-групою (NMG), а також з тими грошима, які вони виділили на виробництво російського контенту.

Видання нагадує, що у 2020 році Netflix оголосив про партнерство з NMG через американсько-британську юридичну фірму Hogan Lovells. NMG має майже 20-відсоткову частку російського пропутінського "Першого каналу".

Нагадаємо, раніше міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко звернувся до сервісу YouTube з проханням заблокувати трансляцію російських телеканалів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme