UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ткаченко звернувся до YouTube з проханням заблокувати російські телеканали на сервісі

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко звернувся до сервісу YouTube з проханням заблокувати трансляцію російських телеканалів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Ткаченко звернувся до YouTube з прохання…
Фото: Pixabay

За його словами, серед каналів у списку: "Первый канал", "Звезда", "ТНТ", "Россия сегодня", "Рен ТВ" та інші.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Ткаченка у Telegram.

"Всі вони – інструменти російської пропаганди, на яких транслюються фейки та дезінформація Кремля. Споживати інформацію з них – небезпечно для інфопростору і України, і всього світу", – наголосив він.

Міністр також опублікував текст свого звернення до платформи.

"Міністерство культури та інформаційної політики України в ці важкі для України часи звертається з наступного приводу. 24 лютого о 5 годині ранку президент Росії Володимир Путін оголосив війну Україні. Російські війська напали на Україну, на території України йде повномасштабна війна. Збройні сили України ведуть запеклі бої, відбиваючи атаки російської армії по всій нашій країні, гинуть невинні люди, країна руйнується. Це відбувається сьогодні, у XXI столітті в демократичній країні в центрі Європи. Поряд із військовою агресією по всій Україні Росія здійснює агресію в інформаційній сфері не лише всередині нашої країни, а й у всьому світі. Відверта брехня та дезінформація поширюються через російські пропагандистські канали, доступні для перегляду в інтернеті, діяльність яких становить глобальну загрозу. Такі дії Росії є цинічними і виходять за межі норм міжнародного права та людської моралі", – йдеться у зверненні.

Ткаченко зазначив, що дезінформація та озброєна брехня є основними інструментами Кремля. Росія за їх допомогою намагається виправдати свою агресію проти України та уникнути санкцій за вторгнення.

"Міністерство культури та інформаційної політики України просить активної підтримки блокування доступу до каналів пропаганди держави-агресора не лише в Україні, а й у всьому світі, перелік яких наведено у додатку. Сподіваємося на вашу швидку та конкретну відповідь. Блокуючи кремлівську машину брехні, ви зробите великий внесок у сповільнення вторгнення Кремля в Україну. Ваша підтримка необхідна для нашого виживання як нації", – додав він.

Ткаченко звернувся до YouTube з проханням заблокувати російські телеканали на сервісіМіністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко звернувся до сервісу YouTube з проханням заблокувати трансляцію російських телеканалів

Нагадаємо, дещо раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що Україна перебуває в центрі дезінформаційної війни. Крім того, урядовець закликав українців і світ послуговуватися виключно офіційною інформацією.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme