Неймовірна історія Лілії Подкопаєвої: Яскраві фото та цікаві факти

15 серпня своє 43-річчя святкує відома спортивна гімнастка Лілія Подкопаєва, яка прославила Україну на весь світ 

Журналіст відділу «Життя»
Неймовірна історія Лілії Подкопаєвої: Яс…
Фото: Instagram

Depo.ua розповість історію талановитої спортсменки.

Як тендітна дівчинка з Донецька підкорила світ: історія Лілії Подкопаєвої

подкопаєва лілія

15 серпня у 1978-му році у Донецьку народилася Лілія Подкопаєва. У п'ять років бабуся відвела дівчинку на спортивну гімнастику, визначивши таким чином майбутнє онуки. У 1993-му Ліля вперше взяла участь у чемпіонаті України, де одразу ж посіла перше місце. У 1994-му була срібна медаль на Чемпіонаті світу, а у 1995-му – золота. У 1996-му на юну спортсменку чекав чемпіонат Європи, проте вона отримала травму – зламала декілька ребер під час падіння з колоди під час тренування. 

Згодом Подкопаєва взяла участь в Олімпіаді, де стала чемпіонкою в абсолютній першості й вільних вправах. На колоді вона здобула срібло і у підсумку стала єдиною гімнасткою зі званням абсолютної олімпійської чемпіонки, що не завоювала медаль в команді, оскільки збірна України посіла 5-те місце. 

У 1997-му на Чемпіонаті Європи Лілія виступила не так вдало: далися взнаки старі травми, тож гімнастка вирішила закінчити спортивну кар'єру. 

подкопаєва медаль

У 2001-му Лілія закінчила  Національний університет фізичного виховання та спорту, отримавши спеціальність "тренер". 

Встигла відкрити мережу гімнастичних шкіл у рідному Донецьку, засновувала Міжнародний благодійний фонд "Здоров'я поколінь", запровадила спортивний фестиваль "Золота лілія".

Також Ліля є послом доброї волі ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні та послом Ради Європи зі спорту. Згодом вона переїздить до США, де поєднує бізнес з тренерською діяльністю та благочинністю. 

Медалі та титули Лілії Подкопаєвої

подкопаєва

У доробкові гімнастки Лілії Подкопаєвої 45 золотих, 21 срібна, 14 бронзових медалей. Також вона має Почесну відзнаку Президента України, орден княгині Ольги  21-й срібною та 14-ти бронзових медалей III ступеня.

Особисте життя Лілії Подкопаєвої: три шлюби і троє дітей

подкопаєва

З 2004-го по 2009-й Лілія Подкопаєва була у шлюбі з донецьким бізнесменом Тимофієм Нагорним. Пара влаштувала пишне весілля, на яке запросила чимало знаменитостей. Свідком з боку нареченої стала найкраща подруга спортсменки – співачка Ані Лорак. 

подкопаєва і ані лорак

У 2005-му пара всиновила хлопчика Вадима, адже лікарі казали, що спортсменка не зможе стати мамою через численні травми. Проте сталося диво, Лілія завагітніла і народила дочку Кароліну у 2006-му. Дівчинку назвали на честь хрещеної – Ані Лорак, справжнє ім'я якої – Кароліна.

подкопаєва і нагорний

Проте шлюб не протримався довго і у 2009-му стало відомо про розлучення. Тимофій звинувачував Лілю, що та не дає бачиться йому з дітьми, а Подкопаєва натякала, що бізнесмен використовує силу у спілкуванні. Лише згодом пристрасті вляглися і парі вдалося домовитися заради дітей.

подкопаєва з дітьми

У 2012-му Лілія знову йде до РАЦСу. Цього разу її обранцем став київський бізнесмен Віктор Костирко. Для підприємця це був четвертий шлюб. Остання дружина трагічно загинула і Подкопаєва стала мамою 11-річному хлопцю. Проте шлюб розпався і гімнастка знову залишилася одна з дітьми.

подкопаєва і костирко

Фото: volynpost.com

У 2019-му стало відомо, що у США, куди Лілія переїхала з дітьми, вона одружилася з бізнесменом Ігорем Дубінським. У тому ж році зірка втретє стала мамою: вона народила дочку, яку назвали Евеліна. Наразі Подкопаєва щасливо живе з великою родиною в Атланті, там, де колись принесла Україні чимало медалей під час Олімпіади. 

подкопаєва з чоловіком

Лілія Подкопаєва: яскраві фото чемпіонки

подкопаєва у дитинстві

подкопаєва

ліля подкопаєва

подкопаєва маленька

подкопаєва

лілія подкопаєва

подкопаєів танці з зірками

танці з зірками ліля подкопаєва

подкопаєва

ліля подкопаєва

лілія подкопаєва у сукні

ліля подкопаєва портрет

ліля подкопаєва з квітами

ліля подкопаєва у вишиванці

ліля подкопаєва фотографія

ліля подкопаєва у бікіні

ліля подкопаєва у червоній сукні

ліля подкопаєва світлина

ліля подкопаєва

ліля подкопаєва вагітна

ліля подкопаєва

ліля подкопаєва зараз

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme