Нідерланди дадуть 400 тисяч євро, щоб Донбас переміг пандемію

Нідерланди передадуть близько 400 тисяч євро для подолання пандемії на сході України

Ірина Макодзеба

Сьогодні прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що уряд його країни допоможе Україні боротися з коронавірусом – передасть 400 тисяч на євро на реалізацію Плану гуманітарного реагування для України (ОСНА) для подолання пандемії на сході нашої держави.

Про це Рютте заявив під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, передає Depo.ua з посиланням на сайт Офісу президента.

Також лідери привітали підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством охорони здоров’я України та компанією Philips Medical Systems, що спрямований на підвищення якості медичних послуг в Україні.

Крім того, Рютте оголосив, що Нідерланди збільшать свої фінансові внески в українські неурядові організації, а також у діяльність ПРООН на підтримку безпеки й правосуддя у постраждалих від конфлікту східних регіонах України.

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна хоче збудувати у рамках співпраці з Нідерландами 48 нових сучасних лікарень і реабілітаційних центрів для військових і ветеранів.

Як відомо, 2 лютого Україну відвідав прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. За підсумками візиту він дав спільний брифінг з президентом України Володимиром Зеленським.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua