Нідерланди передають Україні 200 одиниць ПЗРК "Стінгер"

Уряд Нідерландів ухвалив рішення якнайшвидше відправити до України 200 зенітних ракет Stinger ("Стінгер")
 

Журналіст відділу новин
Нідерланди передають Україні 200 одиниць…
Фото: uk.wikipedia.org

Рішення про передачу ПЗРК "Стінгер" значиться у спільному листі до парламенту очільників МЗС та Міноборони Нідерландів, який потрапив до ЗМІ.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на видання RTL.

Видання цитує документ за підписом міністрів закордонних справ та оборони, Вопке Хукстра та Кайси Оллонґрен, у якому йдеться, що урядовці змогли уникнути стандартної та тривалої процедури погодження.

"Для цього запиту було проведено ретельний розгляд критеріїв експорту зброї, але процедуру були скорочено з огляду на виняткові обставини", – йдеться у листі.

Серед іншого, Нідерланди безоплатно передадуть на потреби української армії 200 ракет Stinger американського виробництва, які перебувають на озброєнні армії Нідерландів.

Уряд Нідерландів погодився відправити в Україну також інші військові товари. Вони будуть відправлені якомога швидше, але Нідерланди, як і інші країни, стикаються з логістичними проблемами.

Довідка: Stinger – це ракети класу "земля-повітря" для запуску з портативних ЗРК, з інфрачервоним наведенням. Її військове завданням – збивати ворожі гелікоптери та літаки. Ракети довжиною 1,5 метра і вагою понад 16 кілограмів мають понадзвукову швидкість, 2400 кілометрів на годину, та є ефективними для ураження цілей у радіусі від  0,5 метра до 5 кілометрів.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 26 лютого українські військові ліквідували понад 3 500 російських окупантів і знищили майже тисячу одиниць російської військової техніки.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme