Нідерланди також тренуватимуть українських військових у Великій Британії

Нідерланди слідом за низкою країн долучилися до програми навчання українських військових у Великій Британії

Журналіст відділу новин
Нідерланди також тренуватимуть українськ…

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передає Depo.ua.

Нідерландські інструктори розпочнуть свою місію вже у серпні.

"Чим більше у нас буде добре підготовлених бійців, тим ближча наша перемога", — зазначив Резніков, подякувавши Нідерландам за підтримку.

Свою участь у цій програмі навчання українських військових уже підтверджували Канада, Данія, Швеція, Фінляндія та Норвегія.

Нгадаємо, у червні прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон запропонував Володимиру Зеленському програму, у межах якої зможуть навчати до 10 тисяч українських бійців кожні 120 днів. 

За словами Джонсона, таке навчання докорінно змінить ситуацію у війні, забезпечивши Збройним силам України необхідну для перемоги стійкість. Програма передбачатиме тренування українських бійців з використанням досвіду британської армії. 

А вже у липні посол України у Великій Британії Вадим Пристайко розповів, що на британській території вже перебувають півтори тисячі українських військових, а інші бійці — продовжують прибувати до країни. За словами посла, загалом навчатися приїдуть 10 тисяч людей.

У межах попередньої програми "Орбіталь" Велика Британія навчила понад 22 тисячі українських військових із 2015 року. У британському уряді кажуть, що отримані під час цієї семирічної програми навички ведення бойових дій допомогли ЗСУ під час повномасштабного вторгнення росіян у 2022 роц

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme