Німеччина депортувала до України злочинця

Федеративна Республіка Німеччина задовольнила запит української сторони про видачу підозрюваного у шахрайстві

Журналіст стрічки новин
Німеччина депортувала до України злочинц…
Фото: gp.gov.ua

Департамент міжнародно-правового співробітництва Офісу генерального прокурора із залученням каналів Інтерполу забезпечив прийом на території України підозрюваного у шахрайстві, екстрадиція якого відбулася з Німеччини.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Офісу генпрокурора.

Під час досудового розслідування встановлено, що громадянин України систематично займався заволодінням коштами потерпілих шляхом зловживання довірою. Він розробив чіткий план злочинних дій, які формально мали характер господарської діяльності, що полягала в укладенні договорів поставки товарів, наданні боргових розписок без наміру виконувати взяті на себе зобов’язання. При цьому не працював і не був зареєстрований як ФОП, тобто підприємницькою діяльністю не займався.

За даними слідства, таким чином протягом 2016-2018 років підозрюваному вдалось заволодіти коштами п’ятьох потерпілих на суму понад 6 млн грн. Під час спроби заволодіння ще понад 260 тис. грн його викрили правоохоронці.      

У зв’язку з ухиленням від органу досудового розслідування у вересні 2019 року його було оголошено у міжнародний розшук. А у січні 2021 року підозрюваний був затриманий на території Німеччини.

Департамент міжнародно-правового співробітництва Офісу генпрокурора підтримав клопотання органу досудового розслідування та скерував до німецької сторони запит про видачу цієї особи. Крім того, Офіс генпрокурора на запити ФРН надав необхідні гарантії дотримання прав особи на території України у разі її видачі.

Після прийому екстрадованого на території України його передали працівникам правоохоронних органів для організації подальшого притягнення до кримінальної відповідальності. 

Нагадаємо, звільнений під час обміну полоненими колишній наглядач в'язниці "Ізоляція" в окупованому Донецьку Євген Бражников утік до Франції, і тепер Україна добиватиметься його екстрадиції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme