Німеччина попросила США не вводити санкції проти "Північного потоку - 2", – ЗМІ 

Уряд Німеччини закликав членів Конгресу США не вводити санкції щодо газопроводу "Північний потік-2"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Німеччина попросила США не вводити санкц…
Фото: Getty Images

У Німеччині заявили, що нові санкції проти російського газогону лише послаблять довіру до США і зашкодять трансатлантичній єдності.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Axios

Документи, у яких йдеться про таке прохання уряду країни до конгресменів США опинилися у розпорядженні редакції видання.

Зауважимо, що чинний президент США Байден заявляє, що виступає проти газопроводу. Проте навесні 2021 року він відмовився від санкцій. Причина – небажання втрачати ключових союзників через  проект, який уже був близький до завершення.

Водночас російський газогін "Північний потік - 2" – це загроза українській енергетичній безпеці. Адже він дозволяє обійти українську транзитну інфраструктуру та доставляти російський газ безпосередньо до Німеччини.

Нагадаємо, кількома днями раніше речник Держдепартаменту США Нед Прайс повідомив про намір продовжувати введення санкцій проти російського газового проекту "Північний потік-2". За його словами, санкції американців проти російського проекту введуть відповідно до закону "Про захист енергетичної безпеки Європи".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme