Франція та Німеччина висилають десятки російських дипломатів

Німеччина та Франція оголосили "небажаними особами" десятки російських дипломатів
 

Редактор стрічки новин
Франція та Німеччина висилають десятки р…
Фото: Facebook Анналени Бербок

Німеччина у відповідь на звірства, які чинили російські загарбники у Бучі, вирішила вислати 40 російських дипломатів.

Про це пише Depo.ua з посиланням на Spiegel.

За словами очільниці Міністерства закордонних справ Анналени Бербок, російські дипломати щодня працювали в Німеччині проти свободи й згуртованості суспільства.

"Фотографії з Бучі свідчать про прагнення до руйнування, яке виходить за всі межі. Тому ми оголосили значну кількість працівників російського посольства небажаними. Ми ініціюватимемо подальші реакції разом з нашими партнерами", - відзначає міністр.

Також Бербок обіцяє жорстку відповідь Німеччини на звірства росії, серед яких посилення санкцій, розширення підтримки українських захисників й зміцнення східного флангу НАТО

"Ми ще більше посилимо чинні санкції проти росії, рішуче розширимо нашу підтримку збройних сил України, а також зміцнимо східний фланг НАТО", - пише міністр.

У ФРН загалом акредитовано 104 російських дипломати.

Влада Франції також вирішила вислати низку російських дипломатів. Йдеться приблизно про 30 співробітників посольства Росії, повідомляє BFM TV.

 

Як повідомили телеканалу у міністерстві закордонних справ Франції, рішення про висилку російських дипломатів є частиною підходу європейських країн у відповідь на військову агресію Росії проти України.

 

У відомстві також уточнили, що висилаються дипломати займалися діяльністю, яка суперечить інтересам безпеки Франції.

Нагадаємо, 31 березня місто Буча під Києвом було звільнене від російських окупантів. Російські військові залишили по собі зруйновані та пограбовані будинки, згорілу техніку та сотні вбитих цивільних місцевих. Чимало загиблих були із зав’язаними руками та з білими повʼязками — ними люди позначали, що вони без зброї. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme