Німеччина впускатиме до себе всіх українців, навіть без щеплення

Із 18 липня громадяни України зможуть безперешкодно в'їжджати до Німеччини, навіть якщо вони не мають щеплення від коронавірусу

Журналіст стрічки новин

Про це йдеться у заяві німецького уряду, повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

Німеччина 16 липня оновила перелік третіх країн, із яких дозволено безперешкодний в'їзд на німецьку територію. Зокрема, до списку додали Україну та Саудівську Аравію.

Як зазначено на сайті міністерства, починаючи з 18 липня всі резиденти України зможуть безперешкодно відвідувати Німеччину. Особа вважається резидентом певної країни, якщо постійно проживає там щонайменше шість останніх місяців, вказано на сайті міністерства.

Внесення країни до переліку таких, із яких дозволено в'їжджати, не звільняє мандрівників від обов'язку надавати актуальний негативний тест на коронавірус. Країни-члени ЄС можуть також вимагати самоізоляцію та повторний тест.

Окрім України та Саудівської Аравії, у цьому списку є Вірменія, Азербайджан, Молдова, США, Канада, Австралія, Ізраїль, Південна Корея тощо. Загалом у списку - 26 країн світу. В'їзд з інших третіх країн, які не є у цьому списку, дозволений лише у тому випадку, якщо людина, яка у них проживає, повністю щеплена від коронавірусу, або якщо її перебування на території ФРН обґрунтовано поважними причинами.

Нагадаємо, 18 червня Німеччина відкрила кордони для щеплених від коронавірусу іноземців.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme