Німецька компанія KREISEL збудує на Львівщині другий в Україні завод з виробництва будівельних матеріалів

У четвер, 12 серпня, у селі Піски, що на Львівщині, сталася дійсно урочиста подія не лише для області, а й усієї країни — відбулося закладення першого каменя у будівництво нового заводу KREISEL, який входить до німецького концерну FIXIT GRUPPE — лідера інноваційних і системних рішень у виробництві будівельних сумішей та декоративних покриттів

Журналіст відділу новин
Німецька компанія KREISEL збудує на Льві…

На заході були присутні представники концерну FIXIT GRUPPE, зокрема, директор концерну у Східній Європі Міхаель Краус. Як розповів він під час виступу, рішення про розташування заводу компанії KREISEL на Львівщині є правильним, адже інвестори отримали чудову підтримку від перших осіб області та органів місцевого самоврядування.

"Я дуже радий, що сьогодні з компанією KREISEL Україна може задовольнити всі потреби своїх клієнтів. Компанія зарекомендувала себе провідним виробником будівельних матеріалів на українському ринку. Завод та його технології будуть відповідати найновішим та найсучаснішим стандартам, що дасть можливість забезпечити всіх наших клієнтів Західної України будівельними матеріалами найкращої якості", — зауважив Краус.

Водночас голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький подякував німецьким партнерам, що вони обрали для будівництва нового підприємства його регіон.

"Львівщина буде надійним партнером і надалі. Ми запрошуємо ваших партнерів також будувати заводи на Львівщині, гарантуємо підтримку й супровід. Сподіваюся, що завод KREISEL буде збудований вчасно й стане чудовим партнерським проєктом між Україною та Німеччиною", — наголосив він.

Також на заході були присутні керівник відділу по роботі з державами Східної Європи, де розташований концерн, Олена Александрович, технічний директор FIXIT GRUPPE Хорст Ротман, а також представники ТОВ "КРАЙЗЕЛЬ – БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ" в Україні: генеральний директор — Андрій Бойко, фінансовий директор — Андрій Грабовський, керівник проєкту — Андрій Дрималик.

Андрій Бойко під час свого виступу на заході зауважив, що компанія FIXIT GRUPPE має великий досвід, а 53 завод буде найсучаснішим й найтехнологічнішим підприємством з усіх у групі.

"Але перед тим, як цей завод буде побудований, нам треба всім зробити велику роботу. На щастя, ми завжди мали підтримку влади й концерну. Плануємо інвестувати в цей завод понад 10 мільйонів євро. Виробництво на Львівщині стане другим в Україні: подібне підприємство з 2008 року вдало функціонує на Київщині, у місті Фастів. Там потужності становлять 130 тисяч тонн на рік, працює понад півсотні співробітників. На Львівщині ж планують вийти на потужність 170 тисяч тонн, відтак завод стане найбільшим підприємством компанії у Східній Європі", — наголосив він і додав, що підприємство на Львівщині — це велике зобов’язання.

Крім цього, як гостей заходу запросили Александера Маркуса — голову правління Німецько-Української промислово-торговельної палати, Максима Козицького, який очолює Львівську обласну державну адміністрацію, та народного депутата України – Олега Синютку.

Варто зауважити, що на презентації нового заводу у Пісках були присутні й представники компаній Christof Industries, Delta, "Авіокон Проєкт", Lemberg Bud, а також представники дистриб'юторів західного регіону України й органів місцевого самоврядування.

Після офіційного відкриття, а також промов представників компанії та гостей заходу відбулося відкриття артскульптури й було проведено віртуальну екскурсію територією майбутнього заводу. Представники FIXIT GRUPPE й ТОВ "КРАЙЗЕЛЬ – БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ" в Україні по завершенню заходу відповіли на запитання представників преси. 

Німецька компанія KREISEL збудує на Львівщині другий в Україні завод з виробництва будівельних матеріалів

Що варто знати про роботу нового заводу KREISEL в Україні

До складу концерну FIXIT GRUPPE, який спеціалізується на виробництві будівельних матеріалів зі штаб-квартирою в Німеччині, входить п'ять європейських брендів: FIXIT, GREUTOL, HASIT, KREISEL та RÖFIX.

Концерн має 67 виробничих та торгових представництв у 18 країнах Європи (з яких 52 заводи). Усього в ньому працюють 2 500 співробітників.

Компанія KREISEL була заснована в 1976 р. у Вісбадені, Німеччина, а з 2005 р. увійшла до концерну FIXIT GRUPPE. Її заводи спеціалізуються на виробництві сухих будівельних сумішей та декоративних покриттів. На українському ринку вона працює з 2004 р. Перший завод був збудований у 2008 р. у Фастові, що у Київській області.

Як розповіли представники FIXIT GRUPPE під час презентації, компанія KREISEL придбала цілісний майновий комплекс у Пісках під будівництво нового заводу ще у 2018 р. Нове підприємство стане другим в Україні, де вироблятимуться сухі будівельні суміші ТОВ "КРАЙЗЕЛЬ – БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ". Рішення про зведення нового заводу було ухвалено з метою розширення виробничих потужностей для задоволення зростаючого попиту на продукцію KREISEL в Україні.

Проєктування, технічний й авторський нагляд виконуватиметься за підтримки провідної австрійської компанії Delta, а інжинірингові рішення здійснюватиме Christof Industries. Безпосереднім будівництвом та монтажем металоконструкцій займатиметься українська компанія "Авіокон Проєкт".

Розмір інвестицій у проєкт становитиме 10 млн євро. Виробництво буде здійснюватися за допомогою сучасної техніки та обладнання з Європи. Завод планується ввести в експлуатацію в лютому 2023 р. з виробничою потужністю 170 тис. тонн на рік.

У компанії переконані, що завод KREISEL у Львівській області стане ще однією високотехнологічною окрасою та надбанням концерну FIXIT GRUPPE в Україні, забезпечить стабільною роботою із гідною заробітною платою та умовами праці понад півсотні українців.

Що варто знати про роботу нового заводу KREISEL в Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme