Норвегія змінює карантинні вимоги для туристів: Що треба знати українцям

Відсьогодні, 26 січня, Норвегія скасовує обов’язковий карантин після прибуття до країни для всіх туристів, незалежно від їхнього статусу вакцинації від коронавірусу, або наявності у них чинного COVID-сертифіката

Журналіст відділу новин
Норвегія змінює карантинні вимоги для ту…
Фото: Рixabay

Зазначимо, що раніше "пропускати" карантин після в’їзду в Норвегію могли лише повністю вакциновані від коронавірусу мандрівники, або ж ті, хто мав визнаний норвезьким урядом COVID-сертифікат

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на The Local.

Ті особи, які були вакциновані, але не мали COVID-сертифікату, повинні були пройти 10-денний карантин. При цьому скоротити його можна було після тестування на третій день ізоляції (у разі прибуття із зони, яка вимагає карантину).

Згідно з інформацією видання, таке правило є стимулом для мандрівників з-поза меж Європейської економічної зони, адже прибуття з країни, що не входить до ЄЕЗ (за винятком Великої Британії), автоматично спричиняє карантин у разі відсутності COVID-сертифіката.

Нагадаємо, дещо раніше ЗМІ повідомили, що Данія скасує всі коронавірусні обмеження. Відомо при цьому, що в Данії двома дозами вакцини щеплено 80,5% жителів, а 59,5% вже отримали бустерну дозу.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme