Нова смуга і обладнання: у Житомирі за програмою президента почнуть реконструкцію міжнародного аеропорту

В Житомирі уклали договір на виконання робіт з реконструкції злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту "Житомир" імені Сергія Корольова

Журналіст відділу новин
Нова смуга і обладнання: у Житомирі за п…

Як повідомив голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, роботи вестимуть за програмою президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Переможцем тендеру стала українська компанія з турецькими інвестиціями Onur Construction International, яка має необхідний досвід, збудувавши злітно-посадкову смугу аеропорту Запоріжжя, термінал D та перон аеропорту Бориспіль, а також веде роботи з будівництва аеропорту у Дніпрі. 

"Загальна вартість робіт з реконструкції злітно-посадкової смуги складає майже 800 млн грн, з яких 50 – це співфінансування з бюджету міста, а решта – кошти держави. Передбачається провести земляні роботи, заміну покриття електричних мереж, встановлення нової системи освітлення, а також нової системи радіозв'язку, світлосигнального обладнання", - розповів Бунечко.

Решту зими та частину весни витратять на завершення проєктних робіт та мобілізацію необхідної техніки, а вже до кінця травня розпочнуться роботи на території аеропорту.

Очікується, що після реконструкції пасажиропотік Житомирського аеропорту збільшиться до 700 тисяч на рік.

Раніше координатор програми "Велике будівництво", заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко зазначав, що в рамках програми триває реконструкція регіональних аеропортів і планується будівництво нових на Закарпатті та Донбасі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme