Новим очільником Інтерполу став генерал з ОАЕ, якого обвинувачують у тортурах

Новим президентом Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерпол) став генерал-майор, генеральний інспектор МВС ОАЕ Ахмед Нассер Аль-Раїсі, якого обвинувачують у тортурах

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Новим очільником Інтерполу став генерал…
Фото: Twitter @INTERPOL_HQ

Аль-Раїсі замінить на посаді попередника з Південної Кореї Кім Чон Яна на наступні чотири роки.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Інтерполу.

"Ахмед Нассер Аль-Раїсі з Об'єднаних Арабських Еміратів був обраний на пост президента (4-річний термін)", – йдеться у повідомленні.

Новим очільником Інтерполу став генерал з ОАЕ, якого обвинувачують у тортурах

Своєю чергою у виданні "The Daily Mail" наголосили, що Аль-Раїсі причетний до тортур над британським вченим Меттью Хеджесом, якого затримали в ОАЕ у 2018 році. Зазначається, що британця звинуватили у шпигунстві, утримували в кайданах, умисно не давали спати та змушували приймати різні ліки проти волі вченого.

Після цього, Хеджес подав позов проти чотирьох чиновників ОАЕ, серед яких був Аль-Раїсі, про відшкодування збитку розміром понад 460 тисяч доларів.

Зауважимо, це не перший скандал довкола глави Інтерполу. Зокрема, 5 жовтня 2018 року Франція почала розслідування за фактом зникнення президента Інтерполу Мен Хунвея. У поліцію звернулася дружина Мена, яка живе в Ліоні, де розташована штаб-квартира Інтерполу. За її словами, чоловік вирушив 29 вересня у відпустку на батьківщину, в Китай. Відтоді вона втратила зв'язок із ним.

Пізніше видання South China Morning Post із посиланням на джерело заявило, що Мен Хунвей був затриманий і перебуває під слідством у Китаї.

Водночас Інтерпол направив запит владі Китаю з приводу зникнення очільника організації.

У січні 2019 року дружина екс-президента Інтерполу Мена Хунвея, якого тримають під вартою в Китаї, просила про політичний притулок для себе і своїх дітей у Франції.

У квітні прокуратура Китаю заарештувала екс-главу Інтерполу, у червні 2019 року Мен Хунвей зізнався, що брав хабарі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme