Новий заступник голови ОП на минулих виборах не пройшов до Верховної Ради з "Опоблоком"

Президент Володимир Зеленський 23 листопада підписав указ про призначення Ростислава Шурми заступником голови Офісу президента

Журналіст відділу новин
Новий заступник голови ОП на минулих виб…

Інформація про це розміщена на офіційному сайті Офісу президента України, передає "Апостроф".

За інформацією ОП, Ростислав Шурма займатиметься питаннями підвищення енергоефективності та стимулювання економічного розвитку.

2019 року Ростислав Шурма балотувався до Верховної Ради у списку "Опозиційного блоку". Разом із ним у списку партії був одіозний мер Одеси Геннадій Труханов, щодо якого Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) та Національним антикорупційним бюро (НАБУ) відкрито кримінальне провадження щодо створення злочинної організації для незаконної видачі землі під забудову в Одесі. Кримінальні статті, за якими Труханова звинувачують, передбачають 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. На парламентських виборах 2019 року "Опозиційний блок" не подолав прохідний бар'єр.

Ростислав Шурма неодноразово претендував на посади у команді президента Володимира Зеленського. Однак, безуспішно. Екс-прем'єр Олексій Гончарук підтверджував, що з ним зустрічався, але прізвищ Шурми у "шортлисті" на міністерські посади не виявилося.

У травні 2021 року Шурму було призначено членом наглядової ради державного "Укроборонпрому".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme