"Няні" Зеленського вже привабили $2 млрд інвестицій

Наразі до урядового офісу UkraineInvest надійшло заявок на потенційні проекти загальною сумою понад $2 млрд

Журналіст стрічки новин
"Няні" Зеленського вже привабили $2 млрд…
Фото: kmu.gov.ua

Сьогодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з бізнес-омбудсменом Романом Ващуком, обговоривши з ним покращення інвестиційного клімату та підприємницького середовища в країні.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

Чиновники обговорили закон про "інвестнянь" та інші механізми залучення капіталу в Україну.

"На сьогодні до урядового офісу UkraineInvest, який відповідно до закону забезпечує супровід великих інвесторів, надійшло заявок на потенційні проекти загальною сумою понад 2 млрд доларів. Ця ініціатива працює, і ми активно закликаємо інвесторів користуватися нею", – сказав Шмигаль. 

Він додав, що тривають відкриті аукціони з приватизації й конкурси на реалізацію проектів державно-приватного партнерства.

"Усе це, за нашими прогнозами, має забезпечити збільшення щорічних інвестицій в Україну до 15 млрд доларів, починаючи з 2025 року", — прогнозує прем’єр.

Шмигаль зазначив, що Україна протягом наступних кількох років має на меті інтегруватися до європейських ринків, підписавши так звані "безвізи" з ЄС у промисловій, митній, цифровій, транспортній та енергетичній сферах. За його словами, впровадження європейських правил дасть українській економіці додаткові мільярди євро надходжень.

Тим часом Ващук озвучив главі українського уряду основні цілі на посаді бізнес-омбудсмена.

"Наша команда Ради бізнес-омбудсмена щодня розглядає і розв’язує скарги бізнесу — від найменшого до найбільшого — і на підставі цього досвіду ми готові до системної співпраці з прем’єр-міністром як консультативно-дорадчий орган", — сказав Ващук прем'єр-міністру.

Вони також порушили питання спільних заходів щодо супроводу законопроекту "Про установу бізнес-омбудсмена". Документ передбачає утворення Установи бізнес-омбудсмена, яка сприятиме досудовому захисту прав та законних інтересів підприємців від недобросовісної поведінки публічних суб’єктів.

Нагадаємо, 11 грудня 2020 року президент України Володимир Зеленський оголосив Україну інвестиційною гаванню світу.

Проте у 2020 році в Україні вперше з 2015 року було зафіксовано відтік іноземних інвестицій.

Як відомо, 13 лютого 2021 року почав діяти закон про "інвестиційних нянь", ініціатором якого був президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Нью-Васюки за 30 мільйонів: Як няні Зеленського спокушатимуть інвесторів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme