ОАСК відхилив позов Тупицького проти НАЗК щодо незаконності перевірки декларації

Окружний адмінсуд Києва відмовив екс-главі КСУ Олександру Тупицькому у позові проти Нацагенства з питань запобігання корупції щодо незаконності перевірки декларації

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ОАСК відхилив позов Тупицького проти НАЗ…
Фото: КСУ

Тупицький звернувся до суду з проханням визнати проведення перевірки декларації протиправними.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ОАСК.

Зазначається, що він також хотів, щоб НАЗК не проводило перевірку до того часу, поки збори суддів КСУ не погодять порядок здійснення такої перевірки.

"На думку суду, позивачем не надано обґрунтованих підстав, що могли б поставити під сумнів початок проведення повної перевірки його декларації. Зокрема, відповідно до положень Закону України "Про запобігання корупції", Порядок здійснення повної перевірки декларації, поданої суддею, суддею Конституційного Суду України, моніторингу способу життя судді, судді КСУ визначається НАЗК за погодженням відповідно Вищої ради правосуддя або зборів суддів КСУ", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 грудня Державний департамент США запровадив санкції проти колишнього глави Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Чим відомий Тупицький в Україні 

28 грудня 2020 року голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому було повідомлено про підозру у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка.

29 грудня Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Голови Конституційного Суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці.

27 березня Глава держави скасував укази четвертого президента України Віктора Януковича від 2013 року про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного Суду.

29 березня 2021 року стало відомо, що після звільнення Тупицького обов'язки очільника КСУ буде виконувати Сергій Головатий, який був заступником Тупицького.

5 квітня 2021 року КАС ВС прийняв позовні заяви до розгляду та відкрив провадження у справах за позовами О. Тупицького та О. Касмініна щодо оскарження Указу Президента України, який анулював їх призначення на посаді.

14 липня стало відомо, що Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду визнав незаконним указ президента Володимира Зеленського, яким скасовано призначення Олександра Тупицького суддею КСУ.

19 липня ДБР відкрило кримінальне провадження через рішення суду в справі Тупицького за фактом зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків.

На початку жовтня Президент Володимир Зеленський подав апеляцію на рішення суду про скасування його указу щодо звільнення з посади голови Конституційного Суду Олександра Тупицького.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme