Обікрали іноземні компанії на мільйони "зелених": СБУ викрила групу хакерів-українців 

Служба безпеки України викрила українців, які створили сервіс для хакерів і обікрали 50 іноземних компаній на мільйон доларів

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Обікрали іноземні компанії на мільйони "…
Фото: СБУ

Зловмисники здійснювали хакерські атаки на іноземні компанії, а також надавали платні послуги із підміни ІР-адрес іншим хакерам.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу СБУ.

Послуги зловмисників мали набагато ширший функціонал. Зокрема, дозволяли одразу підвантажувати через платформу комп’ютерні віруси, шпигунське забезпечення та інші шкідливі програми. 

Послуги сервісу були популярними серед членів міжнародних хакерських угруповань. Зокрема, хакери користувалися програмним забезпеченням для того, щоб зламували системи державних та комерційних установ для збору конфіденційної інформації.

У ході розслідування з’ясувалося, що організували його громадяни України, у тому числі й ті, що перебувають у розшуку іноземних правоохоронних органів. Адміністрували роботу сервісу із домашніх персональних комп’ютерів, а для уникнення відповідальності за свою протиправну діяльність, – маскувалися під різноманітними нікнеймами в мережі Darknet.

Під час обшуку силовики вилучили у підозрюваних мобільні телефони, комп’ютерну техніку та інші речові докази протиправної діяльності.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України. 

Слідчі дії під час обшуку у хакерів

Обшук у підозрюваних українських хакерів

Фото: Служба безпеки України 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що хакери протягом грудня атакували українську владу майже 60 разів. Всього за місяць співробітники СБУ зафіксували та провели аналіз понад 28 тисяч критичних подій інформаційної безпеки в Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme