Обмеження у "жовтій" зоні карантину можуть посилити: Що зміниться для українців

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) має намір посилити обмеження у "жовтій" зоні адаптивного карантину, запровадженого в Україні внаслідок стрімкого розповсюдження коронавірусу COVID-19

Журналіст відділу новин
Обмеження у "жовтій" зоні карантину можу…
Фото: Pixabay

Йдеться про запровадження обов'язкового курсу COVID-вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів закладів.

Про це розповів очільник МОЗ Віктор Ляшко під час брифінгу, передає Depo.ua.

За його словами, нині міністерство працює над змінами до постанови про адаптивний карантин.

"Зміни будуть передбачати, що і в "жовтому" рівні епідемічної небезпеки для роботи в карантиних обмеженнях необхідно буде мати повний курс вакцинації (від коронавірусу, – ред.), як для працівників так і для відвідувачів", – наголосив Ляшко.

Нагадаємо, 15 листопада міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні вперше за три місяці виписок з лікарень більше, ніж госпіталізацій. За його словами, це є позитивним сигналом, який свідчить про проходження піку захворюваності COVID-19 в Україні.

Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що для українців, які вакцинувалися від коронавірусу двома дозами, запровадять "бонус".

З 19 грудня вони зможуть отримати тисячу гривень – через додаток "Дія". Для пенсіонерів обіцяють альтернативну можливість отримати гроші за відсутності смартфона

Згодом народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк поділився "інсайдом від Кабміну" про те, як реалізовуватиметься оголошена Зеленським ідея про "тисячу за вакцинацію".

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme