Оборудку із землею та майном "Укроборонпрому" викрили на Прикарпатті, — поліція

Жительку Івано-Франківської області підозрюють у незаконному зайнятті земельної ділянки та привласненні майна

Журналіст відділу новин
Оборудку із землею та майном "Укроборонп…
Фото: Pixabay

Про це йдеться у повідомленні ГУНП в Івано-Франківській області, пише Depo.ua.

"Слідчі встановили, що підозрювана у 2016 році самовільно захопила земельну ділянку та устаткування, які належали одному із підрозділів ДК "Укроборонпром". Майно фігурантка не повернула законному власнику навіть після рішення суду. Правоохоронці повідомили їй про підозру у вчиненні одразу чотирьох кримінальних правопорушень", — кажуть у поліції.

Правоохоронці стверджують, що керівниця одного із господарських товариств Івано-Франківської області, знаючи про цільове призначення земель оборони з особливим режимом їх використання, зайняла земельну ділянку площею 0,30 га в Івано-Франківську, що перебувала в користуванні одного із підрозділів "Укроборонпрому". Ділянку жінка використовувала для власних потреб до 2022 року.

"Водночас жінка привласнила обладнання оборонного підприємства, яке знаходилось на цій земельній ділянці. Йдеться про 33 одиниці устаткування, станків тощо на суму понад 200 тис. грн", — зазначають у ГУНП.

Також, кажуть у поліції, підозрювана "знехтувала рішенням Господарського суду Івано-Франківської області про повернення майна підприємству оборонного комплексу. Натомість з метою приховування та маскування походження обладнання самовільно передала його до статутного капіталу іншого суб’єкта господарювання. Відтак легалізувала майно, яке привласнила злочинним шляхом".

Жінці оголосили підозру за ч. 2 ст. 197-1, ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 382, ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України. Суд відправив її під домашній арешт. Нерухоме майно підозрюваної заарештовано.

Обладнання вилучили, його вже повернули підприємству оборонного комплексу. 

Нагадаємо, у Хмельницькій області підозрюють у зловживанні службовим становищем посадовицю облуправління Держгеокадастру. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme