Обстріли та атака з безпілотника: У штабі ООС розповіли, як минула доба на передовій

Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 9 лютого

Редактор стрічки новин
Обстріли та атака з безпілотника: У штаб…
Фото: Штаб ООС

У районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню впродовж минулої доби, 8 лютого. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зокрема, неподалік Пісків окупанти обстрілювали позиції українських захисників з ручних протитанкових гранатометів, а у напрямку Світлодарська – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Також поблизу населеного пункту Невельське російські найманці застосували безпілотний літальний апарат, за допомогою якого скинули постріл ВОГ-17.

Внаслідок цих дій ворога втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

"Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли. Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними", – наголосили у штабі ООС. 

Станом на 7 годину ранку поточної доби з боку російсько-окупаційних військ порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Зведення штабу ООС ранок 9 лютого 2022

Нагадаємо, раніше у Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що на території Російської Федерації через мережу вербувальних центрів активізували набір найманців для поповнення особового складу незаконних збройних формувань на території окупованого Донбасу. Окупантам не вдається забезпечити комплектування своїх підрозділів достатньою кількістю новобранців лише за рахунок населення ОРДЛО. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme