Очільник ДТЕК закликав українців подумати про виїзд із країни на декілька місяців

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко закликав українців подумати про виїзд із країни на декілька місяців через складну ситуацію з електропостачанням

Журналіст відділу новин
Очільник ДТЕК закликав українців подумат…
Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко

Про це він сказав в інтерв'ю BBC, передає Depo.ua.

"Якщо вони зможуть знайти альтернативне місце проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для системи", — зазначив Тімченко.

За його словами, виїзд із країни зараз теж є допомогою Україні для перемоги у війні з росією: "Якщо споживати менше, то госпіталі з пораненими солдатами матимуть гарантоване електропостачання".

Тімченко розповів, що в енергетиків уже закінчилися обладнання та запасні частини, тому закликав міжнародних партнерів допомогти з цим. А ще очільник ДТЕК каже, що російські енергетики добре обізнані з розташуванням українських енергетичних цілей, адже раніше Україна та росія у цій сфері співпрацювали.

"Вони приносять усі ці знання до російських збройних сил, навчають їх, ставлять дуже конкретні цілі, знають великі частини нашої мережі чи електростанцій", — розповів посадовець.

Нагадаємо, протягом місяця російсько-окупаційні війська здійснили 6 масштабних ракетних атак, цілеспрямовано вдаривши по енергетичній інфраструктурі: 10, 11 жовтня, 17 та 31 жовтня, а також 11 та 15 листопада.

1 листопада президент Володимир Зеленський розповідав, що росія серйозно пошкодила приблизно 40% усієї енергетичної інфраструктури України, зокрема теплоелектроцентралі, тепло- та гідроелектростанції. Проте зараз кількість пошкоджених об'єктів, імовірно, більша, адже після заяви Зеленського сталися ще два масовані обстріли.

"Укренерго" й ДТЕК довелося застосувати стабілізаційні вимкнення електроенергії для відновлення енергосистеми. Людей також закликають ощадливо споживати електроенергію та не вмикати одночасно в мережу декілька потужних електроприладів упродовж дня, особливо в пікові години споживання — з 06:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme