Очільник Міноборони розповів про переговори з 4 країнами перед новим "Рамштайном"

Перед новим засіданням Контактної групи з питань оборони України (так званий формат "Рамштайн") українське Міністерство оборони провело переговори з Грецією, Кіпром, Іспанією та Румунією

Журналіст відділу новин
Очільник Міноборони розповів про перегов…
Олексій Резніков

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передає Depo.ua.

"За 10 днів разом з командою відвідали Афіни, Нікосію, Мадрид та Бухарест. Відбулися плідні зустрічі з моїми колегами ... Мета незмінна — зброя та інші форми підтримки, які зміцнюють Сили оборони України", — написав він.

Міністр розповів, що під час візитів українські представники зустрічаються з лідерами органів представницької влади, з виробниками та з медіа, щоб мати максимально широке коло підтримки.

За словами Резнікова, "наші пріоритети відомі" — це захист неба, створення "броньованого кулака" української армії та забезпечення боєприпасами.

"Нас цікавлять як платформи радянського зразка і, особливо, ракети та снаряди до них. Адже ця зброя негайно опиняється на полі бою. Так і системи західного виробництва, що забезпечують якісні переваги", — зазначив він.

Резніков додав, що українська сторона зокрема залучає допомогу, домовляється про виробництво, відпрацьовує програми навчання українських військових.

"Такі візити і зустрічі на політичному рівні є дуже корисними, адже не тільки допомагають підтримувати високу загальну динаміку, але й сприяють швидкому розв'язанню багатьох практичних питань, для чого у дистанційному режимі знадобилися б тижні часу", — підкреслив міністр.

Зазначимо, наступне, 11-те засідання Контактної групи з оборони України відбудеться на військово-повітряній базі "Рамштайн" 21 квітня. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону казав, що Україна очікує від цього засідання рішення щодо передачі винищувачів F-16.

На попередньому, десятому "Рамштайні", Швеція підтвердила передання Україні 10 танків Leopard, а Канада — боєприпасів до артилерії та ППО. А генсек НАТО Єнс Столтенберг запевняв, що Альянс і його члени працюють над тим, щоб передати Україні більше ППО, бронетехніки та боєприпасів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme