Очільник МОН розповів, як вчителі самі можуть збільшити свою зарплату на 20%

У цьому році планується підвищення зарплат педагогам, однак вони мають можливість отримати надбавку до заробітної плати через процедуру сертифікації

Редактор стрічки новин
Очільник МОН розповів, як вчителі самі м…
Фото: Pixabay

Процедура сертифікації дає можливість збільшити зарплати вчителям на 20%. Така можливість закладена в концепцію зростання заробітних плат у сфері освіти

Про це розповів міністр освіти Сергій Шкарлет в інтерв’ю "Главкому", передає Depo.ua.

"Відчуваєш, що твоя спроможність набагато вища, ніж, наприклад, у колеги – можеш пройти процедуру сертифікації. Наприклад, у 2019 році 705 вчителів успішно пройшли таку сертифікацію – їх подавалося близько 900. У 2020 році – пройшли сертифікацію 902 педагоги. На 2021 рік ще триває сертифікація, близько 1800 людей подалося. Звичайно, їх подається не так багато, але з кожним роком кількість охочих зростає. Але ти сам собі можеш на 20% збільшити зарплату, це непогана сума", – переконує міністр.

Також, за словами Шкарлета, підвищити свій статус та збільшити заробітну плату вчитель може завдяки затвердженому порядку підвищення кваліфікації педагогічних, науково-методичних працівників.

Міністр також нагадав, що у 2021 році зарплати вчителів мають зрости на 9%.

"Ще в цьому році майже на 9% зросте зарплата вчителів. У нас на сьогодні тільки середня зарплата освітян вже майже у 2,4 раза більше, ніж рівень мінімальної зарплати. Середня зарплата в освіті може зрівнятись з середньою зарплатою в економіці", – сказав Шкарлет. 

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що рівень зарплат для українських вчителів зросте на 30% протягом 2021 року у порівнянні з показниками 2020 року. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme