Очільник МВС Росії закликав визнати незалежність "Л-ДНР": "Від Маріуполя та до історичних кордонів"

Міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев закликав дати суб'єктність "Л-ДНР" від Маріуполя та до "історичних кордонів"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Очільник МВС Росії закликав визнати неза…
Скріншот

За його словами, самопроголошені республіки мають отримати визнання у межах, які були їхніми до "окупації Збройними силами України".

Про це Колокольцев заявив під час виступу на Радбезі, пише Depo.ua.

"Однозначно необхідно визнавати ці республіки та їхнє право на суб'єктність. Але я хотів зробити поправку. Визнавати у тих межах адміністративних, у яких ці республіки та народи цих республік перебували до окупації Збройними силами України. Саме від Маріуполя і до тих історичних кордонів", – наголосив він.

Зауважимо, під час виступу голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Наришкіна трапився курйозний випадок. Зокрема, він заявив, що підтримує визнання "ДНР" та "ЛНР" частиною Російської Федерації.

Президент Росії Володимир Путін парирував, що Радбез тут не для цього зібрався – і Наришкін, виправившись, заявив про необхідність визнання незалежності "ДНР" та "ЛНР".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президенти США і Росії Джо Байден і Володимир Путін погодилися на участь у саміті з обговорення "безпеки та стабільності в Європі", де йтиметься про припинення вогню на сході України і стримування Росії від вторгнення.

Запропонував провести саміт президент Франції Емманюель Макрон. Підготувати саміт мають державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час зустрічі у четвер, 24 лютого.

Разом з тим, Путін терміново зібрав засідання Ради безпеки Російської Федерації.

На самому засіданні він заявив, що заявив, що зібрав Раду безпеки аби розв'язати питання визнання так званих "ЛНР" і "ДНР".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme