Очільник Нацгвардії хоче, аби українські нацгвардійці готувалися у закладах Сил оборони Грузії

Командувач Національної гвардії України Михайло Балан обговорив із своїм грузинським колегою Георгієм Матіашвілі низку актуальних питань, зокрема, і можливість підготовки украї\нських військових у грузинських центрах

Журналіст відділу новин
Очільник Нацгвардії хоче, аби українські…
Фото: МВС

Зустріч керівника НГУ України та очільника Сил оборони Грузії відбулася в рамках візиту делегації НГУ до цієї країни.

Сторони обмінялися досвідом щодо низки перспективних напрямків розвитку, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

Також Балан заявив, що НГУ зацікавлена у підготовці своїх військовослужбовців у навчальних закладах та центрах Сил оборони Грузії. Ішлося, зокрема, про Сачхерську школу гірської підготовки, яка є навчальним центром в рамках Програми НАТО "Партнерство заради миру".

Також українська і грузинська сторони домовилися про підписання Меморандуму про взаєморозуміння між НГУ та Нацгвардією Сил оборони Грузії.

Нагадаємо, що Україна успішно співпрацює з Грузією у різних галузях. Зокрема, у понеділок, 26 липня, українські військові прибули на багатонаціональні навчання Agile Spirit 2021, які стартували саме у цій країні.

А 22 серпня Україна та Грузія завершили взаємне визнання COVID-сертифікатів про вакцинацію.

Також у липні президент Зеленський взяв участь у Батумському саміті, де разом із президенткою цієї країни Саломе Зурабішвілі підписав документ про спільне продовження євроінтеграції шляхом реформ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme