UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Очільник ВООЗ обговорив з Китаєм співпрацю для визначення походження COVID-19

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус обговорив з прем'єр-міністром Китаю Лі Кецяном співпрацю для встановлення походження коронавірусної хвороби

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Очільник ВООЗ обговорив з Китаєм співпра…
Фото: Pixabay

За його словами, сторони домовилися посилити співпрацю з метою розслідувати походження коронавірусу на базисі науки та доказів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Гебреісуса у Twitter.

"Ми обговорювали COVID-19 і необхідність активних зусиль щодо вакцинації цього року, щоб вакцинувати 70% населення усіх країн. Ми також обговорили необхідність посилення співпраці щодо розслідування походження вірусу COVID-19, що буде ґрунтуватися на науці та доказах", – йдеться у повідомленні.

Очільник ВООЗ обговорив з Китаєм співпрацю для визначення походження COVID-19Глава Всесвітньої організації охорони здоров"я Тедрос Аданом Гебреісус обговорив з прем"єр-міністром Китаю Лі Кецяном співпрацю для встановлення походження коронавірусної хвороби

Зауважимо, дещо раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що коронавірусне захворювання має штучне походження та використовується у біологічній війні. За його словами, він один з небагатьох, хто вірить, що у грудні 2019 року почалася коронавірусна пандемія – перша біологічна світова війна.

Як виник коронавірус

Деякі дослідження показують, що новий коронавірус поширювався ще за кілька тижнів або навіть місяців до того, як був виявлений у Вухані наприкінці грудня 2019 року. У Китаї, за даними гонконзьких ЗМІ, в середині листопада 2019 року вже було зареєстровано перше підтверджене зараження вірусом SARS-CoV-2. Однак це ще не означає, що вірус обов'язково виник саме в Китаї.

У квітні 2020 року вчені Кембридзького університету опублікували дослідження, згідно з яким пандемія, швидше за все, розпочалася в період з вересня до початку грудня 2019 року – і або в Китаї, або в одній з сусідніх із ним країн. 

Але сліди нового патогену були також виявлені в збережених зразках стічних вод з Бразилії та Італії, взятих ще в листопаді та грудні 2019 року відповідно. Той факт, що вірус вже подекуди виявлявся в Європі наприкінці осені 2019 року, а в Китаї – з середини листопада, не дозволяє зробити будь-які остаточні висновки щодо походження пандемії.

Нагадаємо, що у світі всього було підтверджено 317 700 427 випадків коронавірусу. Найбільше – у США, Індії, Бразилії та Великій Британії. В Україні станом на 1 лютого зафіксували 4 095 263 випадки зараження.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme