Данілов назвав пандемію COVID-19 біологічною війною та заперечив природне походження вірусу

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що коронавірусне захворювання має штучне походження та використовується у біологічній війні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Данілов назвав пандемію COVID-19 біологі…
Фото: Facebook-сторінка РНБО

За його словами, він один з небагатьох, хто вірить, що у грудні 2019 року почалася коронавірусна пандемія – перша біологічна світова війна.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на слова Данілова під час ефіру програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Я один із небагатьох, хто вважає, що у грудні 2019 року почалась перша велика біологічна світова війна. І вона на сьогоднішній день триває… Наслідки тих подій, які почалися в грудні у Вухані, про які вже всі забули, а наслідки того, що світ сором’язливо називає пандемією, ми маємо сьогодні", – наголосив він.

Секретар РНБО зазначив, що природне походження коронавірусу досі не змогли довести.

"Ми до цього часу такої відповіді не маємо, вони до цього часу сперечаються… Це моя думка, я її дотримуюся із самого початку. На превеликий жаль, якби було доведено, що це природна річ, ми, і світові науковці, уже давно чітко б сказали, що це річ природна", – додав він.

Данілов також сказав, що важко назвати країну, яка розпочала біологічну війну.

Як виник коронавірус

Деякі дослідження показують, що новий коронавірус поширювався ще за кілька тижнів або навіть місяців до того, як був виявлений у Вухані наприкінці грудня 2019 року. У Китаї, за даними гонконзьких ЗМІ, в середині листопада 2019 року вже було зареєстровано перше підтверджене зараження вірусом SARS-CoV-2. Однак це ще не означає, що вірус обов'язково виник саме в Китаї.

У квітні 2020 року вчені Кембридзького університету опублікували дослідження, згідно з яким пандемія, швидше за все, розпочалася в період з вересня до початку грудня 2019 року – і або в Китаї, або в одній з сусідніх із ним країн. 

Але сліди нового патогену були також виявлені в збережених зразках стічних вод з Бразилії та Італії, взятих ще в листопаді та грудні 2019 року відповідно. Той факт, що вірус вже подекуди виявлявся в Європі наприкінці осені 2019 року, а в Китаї – з середини листопада, не дозволяє зробити будь-які остаточні висновки щодо походження пандемії.

Нагадаємо, що у світі всього було підтверджено 317 700 427 випадків коронавірусу. Найбільше – у США, Індії, Бразилії та Великій Британії. В Україні станом на 1 лютого зафіксували 4 095 263 випадки зараження.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme