Очільниця Нацкомісії зі стандартів державної мови заявила про спробу захоплення влади у комісії

Керівниця Національної комісії зі стандартів державної мови Орися Демська заявила, що частина членів комісії намагається захопити владу і дестабілізує роботу організації

Журналіст відділу новин
Очільниця Нацкомісії зі стандартів держа…
Фото: Нацкомісія зі стандартів державної мови

Як пояснили у Нацкомісії, частина членів організації вимагала проведення позачергового засідання, а під час засідання спробували захопити владу у Національній комісії зі стандартів державної мови.

Йдеться про п'ятьох членів комісії, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу Нацкомісії.

Це:

  • Наталія Мазур;
  • Данута Мазурик;
  • Олександр Мирончук;
  • Володимир Мозгунов (заступник голови комісії);
  • Юлія Чернобров.

Через цю спробу, зазначила офіційна очільниця Нацкомісії Демська, було зірване сьогодні засідання, і через це 3015 осіб не отримали свої сертифікати про рівень володіння державною мовою.

"Найбільш неприємним моментом у цій сумній історії про наругу над законністю є те, що Володимир Мозгунов публічно заявляв про причетність до цього міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. Ми щиро сподіваємося, що це наклеп і провокація проти міністра. Закликаємо Сергія Шкарлета та Уряд держави зупинити незаконні процеси в Комісії, сприяти відновленню її нормальної роботи", – пояснили у комісії.

Також виявилося, що заколотників у Нацкомісії, за їхніми власними словами, підтримують представники Кабінету міністрів.

"Найбільш неприємним моментом у цій сумній історії про наругу над законністю є те, що Володимир Мозгунов публічно заявляв про причетність до цього міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета", – йдеться у заяві Нацкомісії.

У комісії висловили сподівання, що це наклеп і провокація проти міністра: "Закликаємо Сергія Шкарлета та уряд держави зупинити незаконні процеси в Комісії, сприяти відновленню її нормальної роботи".

Нагадаємо, у липні 2021 року в Україні розпочалися іспити на знання української мови для держслужбовців. Іспит складали не лише чиновники, але й люди, які виявили бажання отримати українське громадянство.

При цьому завдання для держслужбовців та претендентів на громадянство відрізняються між собою.

На вересень стало відомо, що Іспит зі знання української мови провалили близько 15% чиновників, які претендують на державні посади.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme