Одеського "короля контрабанди" Альперіна позбавили українського громадянства 

Одесита Вадима Альперіна, який підпав під санкції РНБО як контрабандист, позбавили українського громадянства

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Одеського "короля контрабанди" Альперіна…

Також "королю контрабанди" заблокували банківські рахунки та заборонили купувати, продавати чи дарувати нерухомість, якою він володіє.

Про це розповів голова СБУ Іван Баканов на брифінгу 10 листопада, передає Depo.ua

"Відповідно до нього спільною робочою групою кожен правоохоронний орган відпрацював свої питання. Державна податкова служба встановила збитки, що Альперін завдав державі збитків на суму 23,8 млн грн", – сказав Баканов. 

Він додав, що через наявність громадянства країни Ізраїль, Альперін втратив український паспорт. 

Крім цього, Альперіну заблокували рахунки в одному із банків. Також його тимчасово обмежили у праві вчиняти нотаріальні дії з об'єктами нерухомості, які перебувають у його безпосередній власності. 

За процесуального керівництва СБУ тимчасово призупинили дві ліцензії підприємствам "короля контрабанди", які виробляли та вели гуртову торгівлю тютюновими виробами.

Також зупинено фінансово-господарську та зовнішньоекономічну діяльність п'ятьох СПД, які використовувалися у схемах "скруток" товарів.

Нагадаємо, 15 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що РНБО запровадить санкції проти наступної партії  топ-контрабандистів.

Зеленський пояснив, що контрабандистами зараз активно займається СБУ і що влада бачить, у кого з них по 2 чи навіть по 3 громадянства. Він запевнив, що РНБО і з цим розбереться.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme