Один артилерійський постріл зараз може призвести до повномасштабної війни, – Зеленський

На окупованому Донбасі зараз перебуває велика кількість російських військових, загроза повномасштабної війни дуже висока 

Редактор стрічки новин
Один артилерійський постріл зараз може п…
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз ситуація на Донбасі така напружена, що до повномасштабної війни з Росією можуть призвести один обстріл або артилерійський постріл.

Про це він сказав у інтерв'ю CNN, передає Depo.ua.

Зеленський наголосив, що у контексті кількості російських військ значну небезпеку становлять провокації.

За його словами, на тимчасово окупованих територіях у Криму та на Донбасі перебувають від 30 до 35 тисяч російських військових.

"Так що провокації, дійсно, дуже небезпечні, якщо є така кількість військ. Один обстріл, один артилерійський постріл можуть призвести до війни", – зазначив Зеленський.

Він також наголосив, що побоювання поділяють сусідні з Україною країни.

"Ми знаємо історію Радянського Союзу, і вони розуміють, з якими ризиками ми стикаємося. Польща, країни Балтії, Литва. і Естонія, Латвія, Молдова – вони знають, до чого це може привести. Так що нам потрібно бути дуже обережними", – додав президент. 

Нагадаємо, за минулу добу у зоні ООС зафіксували 136 порушень режиму припинення вогню з боку ворога, більшість порушень – це обстріли з важкого озброєння. Внаслідок дій ворога загинули двоє бійців ЗСУ, ще четверо отримали поранення. 

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з керівництвом сил безпеки і оборони ввечері 19 лютого після повернення з Мюнхенської конференції з безпеки у міжнародному аеропорту "Бориспіль". Зеленський заслухав звіти про безпекову ситуацію та дав низку доручень. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme