Провідний автовиробник зупиняє заводи у всьому світі: У чому причина

Один із лідерів світового автовиробництва компанія Toyota вирішила зупинити всі свої заводи у світі

Журналіст стрічки новин
Провідний автовиробник зупиняє заводи у…
Фото: Рixabay

Конвеєри будуть зупинені у лютому 2022 році. Очікується, що через це у Toyota виробництво автомобілей зменшиться на 150 тисяч машин. Таким чином, у лютому заводи Toyota випустять близько 700 тисяч автомобілів, тоді як для виконання плану потрібно щонайменше 860 тисяч.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Automotive News Europe.

Зокрема, ухвалено рішення зупинити Toyota Auto Body Fujimatsu, на якому збирають нове покоління венів Voxy та Noah. Дати простоювання – 1-4 лютого потім 7-12 та 14-16. Сумарно підприємство простоюватиме 13 днів. Ще 12 днів не працюватиме завод Toyota Motor Motomachi, де налагоджено виробництво хетчбека GR Yaris. Решта заводів автовиробника підуть на вимушені канікули на менший термін.

Зазначимо,  що компанія багато місяців не змінювала план, згідно з яким за підсумками нинішнього фіскального року (до 31 березня) збиралася випустити 9 млн авто. Проте через тривалий дефіцит мікроелектроніки заводи доведеться відправляти в простоювання.

Простоювання на батьківщині (Японія) позначаться на обсягах виробництва Toyota Prius, RAV4, C-HR та Camry, а також моделей Lexus – седанів LS та IS та кросоверів NX та UX.

Нагадаємо, минулого року стало відомо, що Україна вироблятиме батареї для електрокарів Європи. Міністр-радник Представництва ЄС в Україні Торстен Воллерт сподівається, що таким чином країна допоможе у боротьбі з глобальними кліматичними змінами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme