Офіс генпрокурора наполягатиме на продовженні домашнього арешту Медведчука, – ЗМІ

У травні Печерський райсуд Києва відправив нардепа від ОПЗД Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт. Тепер Офіс генпрокурора буде просити продовжити цей запобіжний захід

Журналіст стрічки новин
Офіс генпрокурора наполягатиме на продов…
Фото: Сайт ОПЗЖ

Про це повідомили "РБК-Україна" в Офісі генпрокурора, передає Depo.ua.

Зокрема, прокурор наполягатиме про продовження термінів розслідування справи і домашнього арешту, що закінчуються 10 липня.

Адвокат політика, якого підозрюють у держзраді, Богдан Коваль припускає, що в найближчому майбутньому захист звернеться до українського суду з проханням скасувати підозру, пред'явлену Медведчуку.

Нині ж підозрюваний, за словами юриста, "повністю дотримується всіх умов домашнього арешту".

Варто додати, що 29 червня Печерський райсуд відхилив клопотання прокуратури про взяття Медведчука під варту з правом внесення застави. Його вирішили відправити під цілодобовий домашній арешт, поклавши на нього зобов'язання.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що під час домашнього арешту Медведчук не отримує зарплату депутата.

Довідка: 13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

18 травня захист Медведчука подав апеляцію на рішення суду про домашній арешт. Офіс генпрокурора також оскаржив рішення суду про домашній арешт Медведчуку. Однак 21 травня суд залишив Медведчука під домашнім арештом.

Медведчука звинуватили у кількох епізодах, які можна кваліфікувати як "антиукраїнська діяльність". Зокрема, йшлося про родовище "Глибока", документацію по якому Медведчук передав окупантам, зекономивши їм роки і гроші, які вони б витратили на розробку цього родовища самостійно.

Також голова СБУ Іван Баканов звинуватив Медведчука у передачі на Росію секретної інформації про прихований підрозділ ЗСУ.

Крім того, Медведчук, за словами Баканова, намагався створити цілу мережу із завербованих на Росії українців, щоб вести через них російську пропаганду на території України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme