Офіс президента "відхрестився" від лобіювання кандидатів до Конституційного Суду 

В Офісі президента України відреагували на звинувачення в тому, що вони просувають певних кандидатів на посаду суддів КСУ за президентською квотою 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Офіс президента "відхрестився" від лобію…
Фото: КСУ

Раніше в українському інформаційному просторі з'явилося повідомлення про те, що заступник голови Офісу президента Олег Татаров особисто лобіює на посади суддів КСУ двох кандидатів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відповідь директорату з питань інформаційної політики ОПУ, яку вони надали редакції "Радіо Свобода". 

"Офіс президента України не має інформації щодо лобіювання посадовими особами Офісу призначень окремих кандидатів на посаду суддів Конституційного Суду України та інформації щодо оголошення нового конкурсу на посади суддів Конституційного Суду України", – йдеться у документі.

Відзначимо, що раніше про підозри в тому, що ОПУ лобіює інтереси конкретних кандидатів на посади суддів заявили одразу кілька експертних організацій. Це були аналітики Фундації DEJURE, Центру протидії корупції та Автомайдану.

Вони навіть називали імена та прізвище кандидатів, яким, нібито, допомагають із представництва Володимира Зеленського. Йдеться про Єлизавету Євграфову та Миколу Погорецького.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, чим займаються Погорецький та Євграфова, яких Зеленський хоче бачити на місці відсторонених від посад Олександра Тупицького та Олександра Касмініна. Відбір кандидатів на місця останніх розпочався у серпні за президентською квотою. 

Читайте також: Вища математика: Як у Зеленського ділитимуть два стільці на чотирьох суддів КСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme