Офіс Зеленського і Bellingcat домовилися, що розслідування щодо "вагнерівців" не буде, – Нескоромний

Колишній перший заступник голови СБУ Дмитро Нескоромний, якого ЗМІ називають замовником вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, повідомив, нібито Офіс президента і редакція Bellingcat домовилися про те, що розслідування у так званій справі "вагнерівців" не буде

Журналіст відділу новин

Про це він написав у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Стільки було шуму, а в результаті – нічого. Наші органи слідства прекрасно знають про моє місцеперебування. Однак, ніхто не робить нічого для того, щоб допитати мене, не кажучи вже про те, щоб затримати. А я сиджу, чекаю, сумую. Якби не зустрічі з цікавими людьми, які жваво цікавляться реальною ситуацією в Україні, то і зовсім би зачах. Ось що буває, коли висмоктуєш справу з пальця, і ​​потім не знаєш, що з нею робити", – зазначив Нескоромний.

Він також іронічно припустив, що причиною такої пасивності можуть бути його контакти з журналістами.

"Даремно, сильно боятися не варто. Bellingcat, які спочатку вийшли на мене, а потім зникли, приклад того, що вирішити з пресою простіше, ніж зі мною. Якщо хтось ще не зрозумів, то Офіс президента і редакція Bellingcat домовилися, розслідування не буде", – наголосив Нескоромний.

Але, за його словами, це – не дуже велика перемога.

"Їм здається, що вони все контролюють, придумали ефектний формат з ухваленням рішень на РНБО. Але ефектний – не ефективний. З кожним днем ​​у мене все більше союзників", – підсумував колишній перший заступник голови СБУ.

Офіс Зеленського і Bellingcat домовилися, що розслідування щодо "вагнерівців" не буде, – Нескоромний

Що відомо про спецоперацію з "вагнерівцями"

29 липня 2020 року в Білорусі затримали банду російських найманців, серед яких є бойовики з Донбасу.

14 серпня Олександр Лукашенко, який де-факто виконує обов'язки президента Білорусі, віддав затриманих під Мінськом "вагнерівців" Росії.

17 серпня народний депутат України Олексій Гончаренко звинуватив оточення президента України Володимира Зеленського у зливі ворогам секретної інформації про таємну спецоперацію українських спецслужб з затримання російських бойовиків у Білорусі.

18 серпня головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявив, що Володимир Зеленський звільнив начальника ГУР МО Василя Бурбу за вимогу розслідувати провал операції із захоплення "вагнерівців", відкладеної главою ОП Андрієм Єрмаком.

6 вересня народний депутат Володимир Ар'єв оприлюднив протокол СБУ з прізвищами "вагнерівців", а також їхні квитки на рейс до Стамбула.

Тоді ж, у 2020 році, стало відомо, що проект Bellingcat Еліота Хіггінса знімає фільм про так звану справу "вагнерівців" для Netflix.

Повідомлялося, нібито перша частина фільму Bellingcat має вийти у березні 2021 року. Керівник проекту Христо Грозєв заявляв, нібито розслідувачі виявили докази того, що спецоперацію із затримання "вагнерівців" організовувала Служби безпеки України.

11 березня головний редактор видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов, а також народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомили, що Христо Грозєв 10 березня провів у Києві зйомки для фільму про обставини зриву операції щодо ПВК "Вагнер".

За словами Бутусова, Грозєву телефонував глава Офісу президента Андрій Єрмак, і сам "запропонував зустрітися й попросив записати для фільму інтерв'ю з державними діячами, які представлять у фільмі позицію Офісу президента в цій справі".

Також Бутусов повідомляв, що Грозєв записав інтерв’ю з агентами НАБУ, високопосадовцями Міністерства оборони та п’ятим президентом Петром Порошенком.

Водночас в Офісі президента спростували інформацію, що до нього приїжджали розслідувачі з Bellingcat, аби взяти коментар для свого фільму.

На початку травня у Bellingcat розповіли, коли ж вийде матеріал про "вагнергейт".

Згодом президент Володимир Зеленський підтвердив, що операція із затримки "вагнерівців" існувала, але Україна не хотіла брати у ній участь.

Нагадаємо, у березні скандальний СБУшник Нескоромний заявив, що його залучили до розслідування Bellingcat у справі "вагнерівців".

Згодом Нескоромний показав список політиків, чиновників і бізнесменів, якими нібито скоро займеться НАБУ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme