UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Офшор "кварталівців" міг отримати від компанії Коломойського $40 млн, – ЗМІ

Після витоку даних 14 офшорних компаній ЗМІ дізналися про ймовірний зв'язок між офшорними компаніями, бенефіціарними власниками яких є президент Володимир Зеленський, його найближче оточення та олігарх Ігор Коломойський

Журналіст відділу новин
Офшор "кварталівців" міг отримати від ко…
Фото: Depo.ua

Сума можливої угоди, за інформацією ЗМІ, склала $40 млн.

Про це йдеться в новому фільмі-розслідуванні "Слідства.Інфо" "Офшор 95", передає Depo.ua.

 

Зазначається, нібито згідно з документами, в 2012 році "кварталівці" зареєстрували більше десятка фірм на Британських Віргінських островах, Белізі та на Кіпрі.

У цей же період студія "Квартал 95" почала співпрацювати з телеканалом "1+1".

За інформацією журналістів, компанії "кварталівців" отримали $40 млн в якості внеску до статутного капіталу від компаній, пов'язаних із Коломойським.

Уточнюється, буцімто схема була побудована навколо фірми Maltex Multicapital Corp.

Згідно з документами, Maltex належала в рівних частках компаніям Володимира Зеленського, братів Сергія та Бориса Шефір, а також сценариста і режисера продуктів студії "Квартал 95" Андрія Яковлєва.

При цьому номінальним власником центру мережі виступала компанія Davegra Limited, власником якої був нинішній очільник Служби безпеки України (СБУ) Іван Баканов.

Журналісти повідомляють, що офшорні компанії, які ймовірно перераховували кошти, фігурують у справах про відмивання грошей "ПриватБанком". Переказ же коштів відбувався нібито через кіпрську філію "ПриватБанку".

Офшор "кварталівців" міг отримати від компанії Коломойського $40 млн, – ЗМІ

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українським чиновникам можуть заборонити мати рахунки за кордоном. На думку народного депутата від "Слуги народу" Олександра Качури, державні діячі повинні відчувати особисту відповідальність за вчинені дії та ухвалені рішення, які впливають на розвиток і долю України.

Довідка: Фільм-розслідування "Офшор 95" – частина міжнародного проекту Pandora Papers, який містить 2,94 терабайтів фінансових даних. 

Відомо, що Pandora Papers – глобальний витік документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу.

У Pandora Papers зібрана інформація про активи й таємні угоди 130 найбагатших людей світу, серед яких – понад 30 топ-політиків.

Крім того, у цих секретних документах фігурують втікачі, засуджені, знаменитості, зірки футболу, судді, податківці та очільники найбільших міст світу.

Над документами з проекту Pandora Papers працювала команда з понад 600 журналістів зі 117 країн світу – члени The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Вони впродовж року досліджували 11,9 млн офшорних документів, які стали публічними після витоку.

ICIJ – незалежна міжнародна мережа журналістів-розслідувачів, які спільно викривають транскордонну злочинність та міжнародну корупцію. Вони працювали над глобальним витоком документів Panama Papers, Paradise Papers та FinCEN.

Від України над цими проектами працювала і працює саме команда "Слідство.Інфо".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme