"Офшор 95": Де і коли українцям презентують розслідування про бізнес Зеленського і гроші Коломойського

Сьогодні, 3 жовтня, о 19:00 громадськості презентують фільм-розслідування "Слідства.Інфо" "Офшор 95"

Журналіст відділу новин
"Офшор 95": Де і коли українцям презенту…
Фото: "Слідство.Інфо"

Показ фільму відбудеться у Малій опері. В ньому йтиметься про таємниці офшорного бізнесу президента Володимира Зеленського та "брудні" гроші олігарха Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Слідство.Інфо".

"У неділю, 3 жовтня керівництво Малої опери за 5 годин до прем’єри скасувало показ фільму-розслідування "Слідства.Інфо" "Офшор 95" про президента Володимира Зеленського через нібито ремонтні роботи. Зрештою, через суспільний розголос комунальний заклад змінив своє рішення, і прем’єра таки відбудеться у Малій опері. Показ заплановано на 19:00", – наголосили журналісти.

Зазначається, що фільм-розслідування "Офшор 95" – частина міжнародного проекту Pandora Papers – глобального витоку документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу. 

"Журналісти з усього світу одночасно публікуватимуть свої матеріали, присвячені проекту Pandora Papers. Саме тому "Слідство.Інфо" не могло перенести прем’єрний показ фільму-розслідування", – пояснили журналісти.

Уточнюється, що після скасування показу фільму "Офшор 95" у Малій опері команда "Слідства.Інфо" повідомила про цю ситуацію усіх зареєстрованих на прем’єру, а також попросила у соцмережах про допомогу у пошуку нової локації для показу.

"Про скандальне скасування прем’єри масово повідомили українські медіа. Зокрема, "Українська правда" зазначила, що, за її інформацією, у Малій опері вирішили скасувати показ фільму після дзвінка у Київську міську держадміністрацію від людини, який назвалася "працівником СБУ". Той погрожував службовцям "проблемами", якщо ті не скасують показ фільму. Зрештою, за дві години до прем’єри в адміністрації Малої опери "Слідству.Інфо" повідомили, що показ фільму таки відбудеться, про що і було домовлено раніше", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українським чиновникам можуть заборонити мати рахунки за кордоном. На думку народного депутата від "Слуги народу" Олександра Качури, державні діячі повинні відчувати особисту відповідальність за вчинені дії та ухвалені рішення, які впливають на розвиток і долю України.

Довідка: Фільм-розслідування "Офшор 95" – частина міжнародного проекту Pandora Papers, який містить 2,94 терабайтів фінансових даних. 

Відомо, що Pandora Papers – глобальний витік документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу.

У Pandora Papers зібрана інформація про активи й таємні угоди 130 найбагатших людей світу, серед яких – понад 30 топ-політиків.

Крім того, у цих секретних документах фігурують втікачі, засуджені, знаменитості, зірки футболу, судді, податківці та очільники найбільших міст світу.

Над документами з проекту Pandora Papers працювала команда з понад 600 журналістів зі 117 країн світу – члени The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ).

ICIJ – незалежна міжнародна мережа журналістів-розслідувачів, які спільно викривають транскордонну злочинність та міжнародну корупцію. Вони працювали над глобальним витоком документів Panama Papers, Paradise Papers та FinCEN.

Від України над цими проектами працювала і працює саме команда "Слідство.Інфо".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme