Показ розслідування "Офшор 95" про бізнес Зеленського і гроші Коломойського намагаються зірвати, – журналіст

Запланований на 3 жовтня показ фільму про таємниці офшорного бізнесу президента Володимира Зеленського та "брудні" гроші олігарха Ігоря Коломойського зривається 

Журналіст відділу новин
Показ розслідування "Офшор 95" про бізне…
Фото: Facebook Анни Бабинець

Йдеться про фільм "Офшор 95", який підготували розслідувачі "Слідство.Інфо".

Про це повідомила журналістка Анна Бабинець на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"За кілька годин до показу фільму "Офшор 95" директор "Малої опери" Олексій Прасол подзвонив нам і сказав, що показу не буде", – наголосила вона.

Бабинець уточнила, що Прасол спершу просто заявив, що в опері показувати фільм про президента не будуть. Однак згодом він написав, що у них буцімто "немає світла і взагалі ремонт".

Журналістка розповіла, що поїхала до "Малої опери", де переконалася, що електрика у них є, а ремонту – немає.

"Однак постери з нашим фільмом з приміщення познімали, працівникам сказали, що короткий день – опера закривається о 17:00. Олексій (Прасол, – ред.) сказав мені телефоном, що нічого не знає про наш фільм і кинув слухавку", – зауважила Бабинець.

Вона додала, що угода була укладена і локація – оплачена.

"До прем'єри – 5 годин, у нас зареєстровано майже 250 людей. Допоможіть, будь ласка, знати нову локацію для показу! Все має відбутися сьогодні о 19:00", – підсумувала Бабинець.

Показ розслідування "Офшор 95" про бізнес Зеленського і гроші Коломойського намагаються зірвати, – журналіст

 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українським чиновникам можуть заборонити мати рахунки за кордоном. На думку народного депутата від "Слуги народу" Олександра Качури, державні діячі повинні відчувати особисту відповідальність за вчинені дії та ухвалені рішення, які впливають на розвиток і долю України.

Довідка: Команда "Слідство.Інфо" планувала показати фільм "Офшор 95" у Малій опері.

Це розслідування – частина міжнародного проекту Pandora Papers, який містить 2,94 терабайтів фінансових даних. 

Відомо, що Pandora Papers – глобальний витік документів, з яких стало відомо про секретні активи, таємні угоди та приховані статки найбагатших людей з усього світу.

У Pandora Papers зібрана інформація про активи й таємні угоди 130 найбагатших людей світу, серед яких – понад 30 топ-політиків.

Крім того, у цих секретних документах фігурують втікачі, засуджені, знаменитості, зірки футболу, судді, податківці та очільники найбільших міст світу.

Над документами з проекту Pandora Papers працювала команда з понад 600 журналістів зі 117 країн світу – члени The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ).

Від України над цими проектами працювала і працює саме команда "Слідство.Інфо".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme