Окупанти деморалізовані та намагаються самостійно тікати на росію, – Генштаб ЗСУ

У Генштабі Збройних сил України повідомили оперативну ситуацію станом на 18:00 12 березня за всіма напрямками

Русскій корабель, іді нахуй
Слава Україні! Смерть ворогам!!
Окупанти деморалізовані та намагаються с…
Фото: Генштаб ЗСУ

Зокрема, українські війська тримають оборону на Південному, Східному та Північному напрямках, здійснює прикриття державного кордону України та морського узбережжя.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

"У зв’язку з невдалою спробою провести наступальну операцію, окупанти вимушені змінити тактику. Через значні логістичні проблеми та розтягнуті комунікації противник не спроможний забезпечити свої підрозділи паливо-мастильними матеріалами, харчовими продуктами та боєприпасами, що спонукає окупантів вдаватися до мародерства та грабежу місцевого населення, магазинів, аптек тощо. До того ж дії окупантів супроводжуються численними випадками важких злочинів проти мирного населення", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз дедалі більше російських окупантів через вкрай низький моральний стан намагаються самостійно повернутися на територію так званої російської федерації.

"З огляду на великі бойові втрати особового складу та проблеми з комплектуванням резервних підрозділів та частин, командування залучає до ведення бойових дій на території України так званих "військовослужбовців строкової служби" з території ОРДЛО та військових найманців з Абхазії, Південної Осетії і числа ув’язнених з виправних закладів російської федерації", – додали у Генштабі.

Окупанти намагаються закріпитися на рубежах, які були захоплені раніше, втім, не мають значного успіху в цьому. Водночас російські війська продовжують бомбардувати житлові квартали та аеродроми.

"Противник продовжує наносити ракетно-бомбові удари по об’єктах критичної інфраструктури, житловим кварталам та аеродромам, цинічно нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права. На Волинському напрямку зберігається загроза здійснення диверсій на військових об’єктах та об’єктах цивільної інфраструктури", – вказали військові.

Нагадаємо, від початку війни окупанти втратили понад 12 тис. особового складу. Було знищено 58 літаків і 83 гелікоптери.

Повідомлялося також, що в Україні запустили портал "Росія заплатить", який збирає інформацію про зруйновані окупантами об’єкти. Надалі її використають як докази в міжнародних судах для відшкодування РФ завданих нашій державі збитків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme