Окупанти на Донбасі за добу 14 разів обстрілювали позиції ЗСУ, втрат немає

Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 26 листопада

Редактор стрічки новин
Окупанти на Донбасі за добу 14 разів обс…
Фото: Штаб ООС

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню, 4 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зокрема, у напрямку Авдіївки ворог здійснив два обстріли, застосовуючи міномети калібру 82 мм та 120 мм, біля Лебединського – вів вогонь з мінометів калібру 120 мм, а біля Красногорівки – з мінометів калібру 82 мм.

Також у районі Південного обстріл здійснювався зі стрілецької зброї, у бік Луганського противник тричі відкривав вогонь з гранатометів різних систем, неподалік Новотошківського – двічі відкривали вогонь, використовуючи станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети.

Під обстріл з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї також потрапили позиції наших захисників біля Катеринівки. 

В бік Попасної та Новоолександрівки ворог вів вогонь з гранатометів різних систем, а в районі Світлодарська обстріл здійснювався зі станкових протитанкових гранатометів.

"Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли. Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними", – повідомили  у штабі ООС. 

Станом на 7 годину ранку, 26 листопада, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Зведення штабу ООС ранок 26 листопада 2021Ситуація на Донбасі ранок 26 листопада 2021

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у російському Воронежі неподалік від кордону з Україною відкрили військовий аеродром "Балтімор", який відновлювали вісім років. На "Балтімор" передислокували винищувачі-бомбардувальники Су-34 47-го бомбардувального полку ВПС Росії. Аеродром, на якому базуватимуться 15 російських бойових літаків, знаходиться усього в 170 км від кордону з Україною.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme